Pari hassuhkoa tapausta viikonlopulta.

Ensimmäinen tuleepi lauantailta. Ajattelin asettua sohvalle seuraamaan Tykkimiesten ja Spursin kohtaamista. Mitvit? Telkkarista olivat kanavat kaikonneet ja käyttäjätilimme oli suljettu. Koitin sitten soittaa DSTV:lle. Siitä jonottelusta kostuin sen verran että nytpä tiedän jonotuksen olevan ei-maksutonta. Meni puheajat Für Elisen kuunteluun.

Ei siinä auttanut kuin mennä Garden Cityyn toimistoon jonottamaan. Lopulta tiskille pääsinkin ja olin väärässä. Katsokaas kun meidän maksukuitissa lukee että "seuraava eräpäivä 27.11." Maksettiin tämä marraskuu neljää päivää ennen edellisen tilauksen umpeutumista. No, mulle selvitti poika tiskin toiselta puolelta, päivämäärää katsottuaan, että "tää on väärin tää päivä tässä, kyllä me ollaan oikeassa". Sitten se selitti että heidän systeeminsä ei muka ymmärrä tällaista kahden maksun päällekkäin menoa. Katsoin sitä aika pitkään ja pyysin jopa toistamaan mitä se justiinsa sanoi. Ihan vaan varmistaakseni että hän itsekin tajuaisi miten älyttömiä kaveri puhuu. Ei auttanut, se piti kiinni tarinasta ja asiakas oli väärässä. Mulla meni hermot, marssin ulos ja vaimo sai mennä selvittämään asiaa.

Tää jätkä oli sitten kuitenkin alkanut pohtimaan sanomisiaan ja ruvennut plaraamaan meidän aikaisempia maksuja kuten hälle ehdotin, ja behold! Siellä oli yhdestä maksushekistä puuttunut yksi päivämäärä. Siksi tili oli poikki, kaksi kuukautta sen eräpäivän jälkeen. 

Täällä asiakas on enemmän väärässä kuin Malawissa. Vaikkei siis olisikaan.

Toinen sattumus oli eilen. Käytiin kaupassa ja ajateltiin vihdosta viimein palauttaa tyhjiä pulloja. On kertynyt yksi kaappi täyteen Fanta, Spraitti ja Kokkola-hylsyjä. Saattoi siinä yksi Tuskerkin olla mukana.

Sinne menin sitten niin, inkkarin kauppaan. Inkkari siellä minua vastassa oli. Sulkapäähineessä tiipiihin pyysi natiivi minua noitarumpuilemaan. Siellä sitten rumpua paukutti inkkari ja laulaa loilotti. Inkkarin kanssa teltassa partiolaisena lauleskelin niin. Solmuja inkkarin kanssa tein siellä niin. Solmuja ja kiehisiä tehtiin, minä ja Geronimo siinä niin. Pemmikaania syötiin ja rauhanpiippua polteltiin. Mustangit preerialla susien kanssa tanssivat...

Jaahas. No niin. Sinne siis jätin pullot ja kuitin niistä sain. Ja siihen se hyöty sitten jäikin. Olisi meinaan pitänyt olla kauppakuitti näyttää että olen ostanut juuri nämä pullot tästä nimenomaisesta kaupasta. Mä kysyin siltä pullojätkältä pari tarkentavaa kyssäriä ja marssin naurain pois. Eli siis ei. Ei kelpaisi Sprite-pullo Fantapullon sijaan. Sillä ei kuulemma ollut väliä jos Guinness-lesti oli jostain muualta kotoisin jos vaan oli tästäkin kaupasta joskus moisen ostanut ja siitä vielä oli kauppakuitti todisteena.

Ihan kovin paljon älyttömämpää systeemiä en ole ennen tavannut. Malawissahan mzungulla saattoi olla vaikeuksia pullonpalautuksessa jos ei ostanut vastaavaa määrää täysiä tilalle. Siellä kuitenkin sai pullonsa palauttaa ihan mihin halusi koska, ihan samalla lailla kuin täälläkin, ne pullot joka tapauksessa palautuvat aina samaan paikkaan eli limpskatehtaalle.

Pahvit.