On aika päivän Binguille.

Mister Pulezidenti siis meni ja vapautti G-miehet kansainvälisen painostuksen alla. Todennäköisesti tuo kansainvälinen painostus oli ollut pienen taloudellisen uhan luomista. Fine.

Mitä en nyt ihan tarkkaan ymmärrä ovat Bingun ottamat seuraavat askeleet. Hän nimittäin kielsi keskustelun tästä homoasiasta. Tarkkaan ottaen viesti oli: "Kukaan ei saa enää sanoa näitä kavereita saatanallisiksi." Kirjaimellisesti heti perään Bingu sanoi: "Se mitä he tekivät oli Saatanasta siksi, että he rikkoivat meidän kulttuuria, lakia ja uskontoa vastaan." Ihmettelipä pressa vielä perään että miten on mahdollista että kansainvälinen yhteisö voi painostaa 14 miljoonaa ihmistä kahden mielenvikaisen yksilön vuoksi? Odottipa hän nyt tämän sinänsä hienon armahduksen vuoksi huomattavasti lisää rahaa länsivalloilta.

Sitten seurasi lisää. Bingu lensi sillä surullisen kuuluisalla suihkarillaan Ranskan ja Afrikan maiden kokoontumiseen. Suihkarin arvoksi hän vähän virheellisesti ilmoitti 13.3 miljoonaa taalaa. Ei se Bingu niin ollut. Tuo raha oli meinaan vasta käsiraha. Koneen koko hinta on jotain yli 30 miljoonaa.

Hän sanoi että onhan se halvempaa meidän käyttää omaa konetta ja maksaa tunnista 700 taalaa kun vuokraamalla jouduttaisiin pulittamaan 10 000/h. No joo, onhan se. Tuon koneen hankkimisen vuoksi Malawi kuitenkin menetti semmoiset 4,5 miljoonaa apuja, joten tulee siinä tunnille kuitenkin vähän enemmän hintaa kuin tuo 700. Itseasiassa Bingun kone saa olla ilmassa 144 vuorokautta nonstop että päästään edes tasoihin.

Eikä tänäkään vielä mitään. Bingu oli vissiin matkaustamisesta väsyneenä laukaissut lehdistölle seuraavaa: "Koneen hankintaa arvostelleiden tahojen (meinaa siis suoraan brittejä) tulisi nyt pakata kimpsunsa ja kampsunsa Malawista."

Herranjumala taas! Britannia on Malawin ylivoimaisesti suurin yksittäinen tukija! Mies on siis valmis lohkaisemaan maansa budjetista sellaisen 20% vain ja ainostaan sen vuoksi että a) oma luksusmatkustaminen ei kärsi ja b) häntä ei arvostella.

Joo-o. Ikäänkuin olisi kuulevinani Mugaben ja Kiinan puhelevan sieltä Glenfiddihin taustalta. Malawilaiset tietenkin hurravaavat tälle puheelle, annetaanhan siinä kyytiä vanhalle siirtomaaisännälle. Kukaan, ja I mean kukaan ei oikein ajattele että olisikohan sillä Kiinallakin jonkin sortin agendaa avustamisessaan.

Presidentin ohjeistuksesta huolimatta palaan vielä muun muassa tuohon G-asiaan.

Olimme sunnuntaina multikulttuurisissa grillibileissä. Hauskaa oli. Paikalla oli malawilaisiakin, ja armahduksesta puhuttiin. Yksi paikalla ollut Malawinpoika oli sitä mieltä että pressa teki oikein ja että alunperinkin vangitseminen oli järkyttävä teko. Muut olivat liberaaleina odotelleet viiden vuoden kakkua koska "kyllähän niitä pitää rangaista koska laki." Ei mennyt jakoon että perustuslaki menee heittämällä sodomia-lain ohi. Ei myöskään mennyt jakoon että lait voivat olla vääriä, niitä voidaan muuttaa ja pykälät eivät ole taivaasta lakikirjaan pudotettuja. Mutta tämä nyt on taas varmaan vain valkoisen miehen näkökulmaa...

Valtiovarainministeriön lomweutumisesta (pressan kansa) kuulin myös mielenkiintoista juttua. Koko byroo on tätä nykyä ko. kansallisuuden hallussa. Siis ihan ylimmästä tapista aina pienimpään paperia huonosti arkistoivaan viskaaliin. Tämä on käytännössä saaatu aikaan maksamalla muut kansallisuudet ulos nollakorkoisilla lainoilla tai tarjoamalla heille paria palkkaluokkaa parempia duuneja muualta.

Nykyinen varapressa Joyce Banda on asetettu mediapimentoon, eli toisin sanoen toimittajia on kielletty tekemästä juttuja tilaisuuksista joihin VP osallistuu. DPP:n tanssi-ja liikuntaosaston polkka&lauluaosaton naisia on myös kielletty osallistumasta hänen tilaisuuksiinsa (nämä tanssivat naisethan ovat täällä ikäänkuin merkki siitä että nyt tapahtuu jotain äärimmäisen tärkeää).

Tällälailla tänään kehitysmaassa.