Jepa jee. Jaoin eilen paivan paatteeksi koulun tiedotuslehden sen tilanneille oppilaille. Satuin lukaisemaan aviisin lapi, ja mitas siella sitten seisoikaan. "Standart nelosen maikka N.N. jattaa meidat kohta toisen lapsensa synnyttamisen vuoksi. B.B. on lupautunut ottamaan hanen luokkansa aitiysloman ajaksi. B.B. on pateva opettaja, joka on tyoskennellyt koulussamme sijaisena jo viime vuonna..."

Eli ei aitiysloman sijaisuutta. Ymmarran kylla etta talossa jo aikaisemmin ollut ihminen saa patkatyon. Ei siina mitaan. Mutta etta meikalaiselle ei rehtorilla sitten ollut munaa sanoa suoraan asiaa. Lohdutuksenani toki on se, etta sijaisuuksia nayttaa kylla pukkaavan aika tasaisesti ja eka palkkashekkikin on jo lunastettu.

No, koulun johtokunta ei suostunut uusimaan nykyisen rehtorin sopimusta, ja alakoulun opettajat ovat kyhanneet hepun tueksi kirjelmaa. Reksin tyon tasosta en juuri tieda, mutta esim. tama viime viikon sijaisuuteni soitettiin mulle sunnuntaina. Syy sijaisuuteen oli varsinaisen open koulutus Nairobissa. Ja ei tuo koulutus varmaan ihan yllatyksena regelle tullut... Pienta hapuilua hommien hoidossa, tai sitten ma olen todellakin last resort ja siten kaulaani myoden kusessa.

Taalla on tosin toinenkin kansainvalinen koulu, josta jotkut sanovat etta se on BMISaa parempi. Sen nimi on niinkin luottamusta herattava kuin "Mount Sinai"... Jonkun verran oppilaita sinne onkin loikannut. BMIS on ns. parempien ihmisten koulu, ja tuolla edellisella "luokallani" oli esim. Malawin nykiysen varapressan tytar. Varapressan jota syytetaan ensi viikolla korkeimmassa oikeudessa istuvan presidentin murhayrityksesta jota tuskin on tapahtunut.

Mutta surut pois ja kukka rintaan!