Jätän vieläkin homohommat enimmälti käsittelemättä. Kaipa te siellä olette jo näistä Ugandan pöljäilyistä asian suhteen jo tarpeeksi lukeneet. Lakiin ei tullut ilmoitusvelvollisuutta jos havaitsi/epäili lähistöllä tapahtuvan homoseksuaalisuutta. Tämä laki on muuten todella suosittu kansan keskuudessa. Ugandalainen mentaliteetti tuli myös esiin muutamien maiden lopettaessa kehitysapunsa lain säätämisen tiimoilta. "Uganda on rikas maa, me ei tarvita mitään apua. Sitä paitsi mitä se apu tähänkään mennessä on auttanut? Katsokaa nyt vaikka Kampalan teiden kuntoa: Ihan hirveitä kuoppia joka puolella. Se apu menee vaan korruptioon, ei mihinkään muualle. Herra presidentti teki ihanoikein kun allekirjoitti sen. Mitä tulee noiden maiden päätökseen lopettaa apu niin ok. Me ruvetaan nyt metsästämään noiden maiden kansalaisia."

Ihan oikeasti taas. Miten on mahdollista että osa ihmiskuntaa pystyy hahmottamaan maailmaa noin päin persettä?

Minihameet täällä kanssa kiellettiin, pornografia-lain yhteydessä. Kylillä ovat jo bodakuskit riisuneet porukalla muutamia naisia alastomaksi noiden riepujen vuoksi. Tämä käytös on tosin poliisin toimesta tuomittu ankarasti mutta mitään varsinaisia toimenpiteitä ei näitä huligaaneja vastaan juurikaan ole osoitettu.

Loppuun voisin mainita mukavan ja mieltä lämmittävän jutun eiliseltä. Mun työkavereista puolet tuli käymään ja kysymään miten mulla menee? Istuskeltiin meidän olohuoneessa ja vaihdettiin kokemuksia rehtorista. Siellä oli muutamia aika uskomattomia juttuja, kuten nyt vaikka se, että viidesluokkalaiset eivät saisi kertolaskuja/kertotauluja opetellessaan pelata kertotaulubingoa. Koska se on vaan pelaamista, ei oppimista. Meitä oli tiistaina haukuttu siitä, että lapset eivät matikantunneilla vastaa näyttämällä irrallisia numerokortteja. Ei ole hyvä jos ne kirjoittavat päässälaskujen vastauksia omille pikku white boardeilleen ja näyttävät niitä. Mun luokka-avustaja oltiin tästä syystä haukuttu aloitekyvyttömäksi sanoilla "Kyllä sun kokeneena avustajana pitäisi tulla toimistoon kertomaan että nyt on luokassa ongelmia opetuksessa." Vastauksensa: "Mutta kun ei täällä ole ongelmia ja koita nyt tajuta että ihmiset opettavat eri tyyleillä" ei ollut saanut vastakaikua. Maanantaina olisi tarkoitus mennä takaisin louhokselle mutta saapas nähdä kuinka kauan siellä saa heilua? 

Reksi oli kuulemma ollut tämän viikon kokolailla ahdistuneen oloisena koulussa. Sitä vissiin kylmää kun olivat vanhemmat kuitenkin nähneet tässä viikolla kaikkien aineiden oppimistulokset luokassani ja hyviksi ne havainneet. Tästä hermostuneisuudesta kielii myös se, että se oli jo tapellut sen toimiston toisen hiekkaveenkin kanssa. Mulle myös soitettiin keskiviikkona "Olenko mä tulossa takaisin vai olenko mä irtisanoutunut?" Sanoin että käsittääkseni se lappu jonka toimistoon toin oli vain viikon saikku, ei irtisanoutuminen.

Kaiken kaikkiaan tilanne koululla alkaa olla siinä pisteessä, että johtokunnan oven takana saattaa jo ensi viikolla olla pitkä jono. Voipi olla, että liityn tähän jonoon. Ihan vittumaisuuttani sillä eihän se mua mitään auta jos ensi vuodeksi on mulle jo paikkaaja löydetty. Se ainakin on varmaa, että maanantaina vanhempien kysyessä "Missä mä olen ollut?" vastaan rehelllisesti, "selkäkivun" lisäksi siis.