Hyvää huonosti nukutun yön jälkeistä päivää. Likalla oli jotain mahavaivoja tuossa kahden aikaan, ja sekös huudatti. Noudatettiin Aksun neuvoa ja annettiin lopulta Panadolia. Se helpotti.

Kovasti muutettiin viikonloppuna. Sen vuoksi kämmpä on vähän kuin jalkapallomellakan jäljiltä. Itsehän en juurikaan kantamiseen osallistunut, kunhan purin ja kokosin Jaappanin miehen kanssa meidän sängyn.

Paljon on laukannut kamojen ostajia katsomassa jääkaappia (myyty), pesukonetta (myyty) ja sohvia (kukahan ostaisi). Sekä tietysti kaikkea muutakin tilpehööriä josta haluttaisiin päästä sopuhinnalla eroon.Tänään päästään eroon kahdesta yksikkösängystä, joten sitten alkaa olemaan talossa taas tilaa rymsteeraamiselle.

Rogerin "perhe" muutti eilen pois naapurista ja jätti avaimet meille. Uteliaisuuttamme/vastuullisuuttamme sitten hipsittiin katsastamaan henkilökunnan talon kunto. Joo. Hotelli Miekassa= suomalaisessa putkassa näyttää suht samalta, lukuunottamatta perheen jälkeensä jättäämää roskavuorta. Eivät olleet joo pesseet ikkunoita... Pitää antaa tällä viikolla Suzielle pesuaineet ja joka päivä puoli päivää vapaata että saavat paikat muuttokuntoon. Eivät he kyllä vielä pääse tuohon muuttamaan. Jonkun pitää meinaan olla asumassa tuolla entisessä paikassakin kun se talo on näillä näkymin vielä kuukauden päivät meidän vastuulla. Sekin läävä pitää vielä kunnostaa, tai siis terassin moskiittoverkot pitää korjata. Tytöt olivat meidän poissaollessa painuneet kolmesta paneelista läpi. Patrick käytti malawilaista hitsaria tänään näytillä. Perus-settiä, eli alkuun järjetön hintapyyntö josta sanoin heti että hoh hoh. Kahden tunnin työ. Saat näin paljon (oli silti vielä mzunguprice) sitten kun työ on tehty ja tarkistettu. Sehän sopi. Sitten tuli toinen perus-setti: Kaveri jutteli chewaksi Patrickille, ja ennekuin P. ehti tulkkaamaan mulle totesin että "joo, sulla ei ole materiaaleja. Ei ole mun ongelma, toi hinta on sen verran kova että hommaat itse sen kanaverkon kun se ei maksa täälläkään juuri mitään. Mulla ei ole autoa käytössä, eikä sikseen toisekseen myöskään minkäänlaista halua lähteä roudaamaan sua ympäri kaupunkia sen verkon perässä. Niin että ota tai jätä. Saat kuitenkin, materiaalien etsimisen kera, puolen päivän työstä normi-malawilaisen kahden ja puolen viikon palkan." Se otti sen.

Lehdistökatsaus:

Bingu varoitti ministereitään. On kuulemma turha pedata itselleen paikkoja 2014 vaaleja silmällä pitäen. Ja jos joku vielä jää kiinni korruptiosta, hän tulee pistämään kiinnijääneen immeisen oikeuteen. Näin se Bingu aloittelee lisäkausiensa järjestelyn...

Pääkirjoituksessa presidentin sanoja pidettiin hyvinä. Tosin mainittiin myös, että herra ja hidalgo on aikaisemmin kyllä aika arvaamaton ollut näissä korruptiojutuissa. Kuulemma siinä vaiheessa kun väistämätön tapahtuu ja joku ministeri on syytettyjen penkillä, tulee tämä ministeri varmasti vetoamaan Bingun arvaamattomuuteen. Lehden mukaan temppuilu ei tule kuitenkaan onnistumaan, sillä kansan kasvanut tietoisuus ja sivistyneisyys tulee paljastamaan nämä valheen kaavut. Hjooohhh.

"Vieraskynä"-palstalla oli viime viikolla jonkun tohtorin kirjoitus, jossa todettiin että noituutta ei ole olemassa. Sitäkös nyt on sitten kritisoitu. On sitä koska kerran eräskin kynäniekka oli omassa kylässään ollut paikalla kun pahoja henkiä manattiin pois. Kolmekymmentä ihmistä oli tunnustanut harjoittaneensa witchcraftia. Lapsetkin olivat sanoneet että sen vuoksi he ovat aamuisin väsyneitä kun yöllä pitää lennellä pajukoreilla pitkin maita ja mantuja. Noituuden puolesta puhuu myös se että hylättyjä pajukoreja löytyy milloin mistäkin. Ne kun ovat kesken lennon rikki menneitä/väärän lentoreitin takia polttoaineensa loppuun kuluttaneita lentskareita. Ilman tuota manaus-sessiota kirjoittaja ei oli myöskään tiennyt että maton voi manata boaksi. Ja että noita voi muuttaa ihmisen lepakoksi, sammakoksi tai torakaksi.

Kiistämättömiä todisteita siis.

Pari viikkoa sitten oli myös kohua siitä kun Plan Malawi kertoi maan tupakkapelloilla työskentelevästä lapsityövoimasta. "Paskapuhetta" sanoo tupakkateollisuus/hallitus. Työministeri Mussa kertoi, että ei siellä pelloilla ole kuin niiden tupakkafarmarien lapset. Missä muualla ne voisivat olla? On erittäin tärkeätä että kymmenen vuotias on pellolla (ukko sanoi gardenissa. Malawissa puutarha=pelto) oppimassa miten viljellään, sillä missä muualla sen oppisi. Plan Malawin tulisi nyt näyttää lapset, jotka ovat oikesti töissä pelloilla. Eivätkä siis vain oppimassa. Hmmmm. 250 000 viljelijäperhettä, jokaisella varmaan vähintään joku 3-4 mukulaa. Hmmmm.

Totuuden nimissä pitää sanoa kanssa, että eivät ne auction floorin kärrypojatkaan kaikki vielä neljäätoista olleet.