No Lilongwe-riverissä tietenkin. Pari päivää on vielä pohjoisen ekskursiota jäljellä. Aika on mennyt nopeasti. Liiankin. Tiedossa on karu paluu arkeen Afrikassa...

Mitäs tässä nyt on sitten tehty... Joo. Lätkäpelissä kävin. Pitkävetomerkkihän matsiin oli tiedossa jo etukäteen, joten pelin seuraaminen meni kaverin kanssa juttelemiseksi. Herranjumala että voi tämän vuoden Kerho olla pashuono. Onneksi ei ole mokomaa tarvinnut seurata.

Valon puute ja kylmyys ovat olleet ne suurimmat ihmettelyn aiheet. Sekä tietysti kovin kurinalainen kansa. Telkkariuutiset ovat myös olleet vieläkin enemmän kuin ennen lähtöä "me kerrotaan teille mitä me halutaan teidän tietävän"-tyylisiä. Esim. Kenian hommeleita kerrotaan aika puusilmäisesti. Siis siten että oppositio aina "vaatii", "tyrmää" ja "kiukuttelee". Kuitenkin kun äänistä oli laskettuna yli 90% oli opposition kaveri yli 300 000 ääntä pressaa kärjessä. Miten sattui että niissä viimeisissä äänissä oli yli puoli miljoonaa lappua enemmän pressan hyväksi? Ja kun kansainväliset tarkkailijatkin sanovat että "ei ihan putkeen meneet nämä kinkerit"... No. Malawissa on vaalit luvassa 2009. Niitä odotellessa.

Kotokylä on ollut ihan mukava tavallaan nähdä. Tietynlainen pikkusieluisuus on kylläkin taas iskenyt kasvoille. Miten voi olla että yksi Linnankasarmin rantasauna voi olla niin tärkeän ruma että sitä pitää ihmisten kautta kylän taivastella ja vaatia purettavaksi? Vähän siis sellaista "me ollaan parhaita, vetovoimaisimpia ja suuruudenhulluimpia. Rakentakaa muuri meidän ympärille niin saadaan olla kuin pieni gallialaiskylä"-meininkiä. Vaikka kaipa tuo pätee koko Suomenniemeen...

Ei ole kovin palkitsevaa etsiä joulualesta kesävaatteita.

Auton mittariin on tullut 1300 kilsaa. Ja siitä huolimatta tulee palautetta että "kun ei teitä oo näkynyt..."

Tehdäänpäs lomasta sitten jäsennellympi katsaus vaikkapa sieltä palmun alta (siellä ei muuten palmuja luonnonvaraisina kasva. Jakarandaa ja akaasiaa kyllä.)