EU:kin sanoo niin ja kehuu.

Unionin vaalitarkkailijat ovat olleet maassa kolme päivää ja sanovat, että hyvin menee. Se on kiva.

Toinen unioni, meinaten Itä-Afrikan sellainen, on nyt valinnut itselleen hymnin. Hienoa. Sanovat että liittovaltio on se unelma, jota kohti tässä mennään. Tämä liittovaltio on ollut Musevenin ikiaikainen lempilapsi. Lehdessä listasivat tämän koalition tähän astisia hienoja saavutuksia vuosilukuineen:

  • Kenian-Uganda rautatie 1897-1901
  • Tulliliitto 1900
  • Yhteinen valuutta lautakunta 1905
  • Postiliitto 1905
  • Itä-Afrikan Kuvernöörien huippukokous 1926
  • Tulovero lautakunta 1940
  • Yhteinen talousneuvosto 1940

Sen jälkeen relevanttien kehitysaskelien saralla on ollut hiljaisempaa. Tähän voisi taas jotain pikkunäppärää vitsailua valkoisen miehen taakasta laittaa mutta en viitsi, koska ikiaikainen riisto ja orjuus. Sitä paitsi massiivisten hyvinvaltiorakenteiden aikaansaaminen on vienyt tulevan liittovaltion jäseniltä ajan, resurssit ja tarmon. Ei siinä ole joutanut maan rajojen ulkopuolelle tähyilemään kun ilman minkään sortin ulkopuolista apua ollaan riistäjien jäljiltä paikkoja korjattu.

Okei. Se oli ilkeätä. Taas.

Muualta Afrikasta (eli Malawista) kuuluu seuraavaa: Saksa veti puolet rahoistaan pois. Jenkit nappasivat 350:n miltsin sähköverkon uusimisrahansa veke ja EU miettii avustusten himmaamista. Bingu oli kirjoituttanut jenkeille kohtalaisen loukkaavan kirjeen, jonka sisältö oli ilmeisesti "ei me teidän rahoja oltais otettukaan. Homot." Nämä kaikki toimet tapahtuvat DPP:n kannan mukaan juurikin siksi, että malawilaiset eivät suostu, joka ikinen siis, eheytymään g-miehiksi.

Bingun veli Peter Mutharika alkaa olemaan varma DPP:n presidenttikandidaatti vuodelle 2014, paitsi että herra ei mene vaaleihin nimellä Peter, vaan tulee ilmeisesti käyttämään nimeä Arthur Mutharika. Miksikö? No tietenkin siksi, että Arthur sijoittuu ehdokkaiden aakkosjärjestyksessä kärkeen ja siten numero ykköseksi äänestyslapussa. Joo, eivät tule käyttämään järjestykseen laittamisessa sukunimiä. Ja joo, niiltä on taas bensa kuulemma loppu, ihan totaalisesti.

Eivät ne sekaisin siellä ole. Ihan on normitouhua, Zimbabweksi.

Ei nyt muuta.