Siinä äänimaailmaa Kampalasta tältä viikolta. Yleensä tätä mantraa hoetaan ainakin kolmensadan hengen porukoissa Kampalan pääristeyksissä liikenteen tukkivan, hip hop-"musiikkia" lavaltaan blastaavan kuorma-auton vieressä samalla palmunlehtiä heilutellen. Mainitsinko muuten näiden happeningien liikennettä tukkivan vaikutuksen?

Eilen pääsin opposition pää-pressaehdokkaan party rallystä osalliseksi. Ajelin mopeerilla vesilaskua maksamaan kun Portbell Roadin risteykseen tuli 409 boda-bodaa, 241 kuorma-autoa, 98 matatua, kymmeniä tila-autoja ja kolme polkupyörää, kaikki Besigyen kannattajia. Ohjeeksi tällaiseen tilanteeseen on saatu "mene tiensivuun ja hymyile ystävällisesti". Auttoi, vaikka ei siinä kauheasti ollut hässäkän uhkaa edes päällä. Edes Musevenin keltapaitainen SturmAbteilung, joka piti majaansa risteyksen toisella puolella, ei saanut osakseen pientä kuittailua kummempaa. Meikäläinenkin pääsi parilla "mzungu":lla.
 
Eli vaalit lähenevät ja meno paranee, paitsi että tänään on jo julkinen kampanjointi kielletty. Huomenna on H-hetki. Sehän siis meinaa että epävarma äänestäjä juo tänään olutta Ugandan kapakoissa milloin minkäkin ehdokkaan piikkiin. 

Vielä(kään) ei ole minkään sortin levottomuutta ollut ilmassa. Valitsevaa asiantilaa varmistamaan kaduille saapui maanantaina lukuisia kolmen sotilaan partioita, Kalashnikovit tanassa. Eli so far so good. Semmoista tietoa saatiin tiistaina, että polttoaineen tulo maahan saattaa olla vähän aikaa säpissä. Niinpä nyt on generaattorin tankki piri pinnassa ja jerryissä 'bout 30 litraa vielä tykö. Pajeron tankki on kanssa niin topattu ettei ennen ole ollut.
 

Mielenkiintoisen ajan on herra OPB toiselle Afrikan mantereen vierailulleen valinnut, vaikkakin kaikki tämä varautuminen on osastoa "better be safe than sorry"...

 
Muun muassa tästä vierailusta johtuen ruokakomero on kaljaa väärällään ja pakastimessa on lihaa kuin sukuhaudassa. Riisin, pottujen ja makaronin paino notkuttaa hyllyjä. Säilykkeitä riittäisi koko Stalingradin motille. Pullotettua vettä lotisee 70 litraa juotavaksi. Peseytymisiä varten toinen mokoma ja siihen päälle ajattelin laskea ennen H-hetkeä vielä kylpyammeen täyteen. Nämä meinaan vetivät viimeksi vaalien aikaan tosiaan vedet poikki kylästä pariksi päiväksi, ihan vaan vittuillakseen ja muistuttaakseen miten pitää äänestää. Edellisellä kerralla meni myös puhelinverkko alas. Olivat koittaneet ehdokkaat puhelimitse lahjoa ääntenlaskijoita... Toinen syy tälle toimelle oli tietysti myös joukkojenhallinnallinen. Vaikea on järjestää mielenosoituksia jos luurit ovat mykkänä. Eli jos ei mitään kuulu täältäpäin eikä uutisissa ole mainintoja rajusta menosta niin olkaapa huoletta siellä kotona. Normimenoa vaan...

Minä siirryn nyt DEFCON kolmeen ja tarkistan että vyö on hyvin syöttäjässä.

Tässä vielä pari linkkiä, toinen BBC:n Afrikka uutisiin (sieltä nopeiten näkee jos meno hässäköityy. Oikeasti 95% varmuudella se ei sitä tee. Ja tämä ei ollut Irakin entisen tiedotusministerin suusta.) ja toinen näiden vaalien keskeisiin pointteihin.

www.monitor.co.ug/SpecialReports/Elections/-/859108/1109080/-/k2jf6d/-/index.html

http://www.bbc.co.uk/news/world/africa/