Ja tipatonta tammea.

Ugandan hallitus on alkanut vastuulliseksi eli ovat alkaneet maksamaan takaisin niitä rapiaa 20:ta miljoonaa jotka tuli pöllittyä donoreilta. Budjettiin näin syntynyttä vajetta paikataan mm. kaikkien turistiviisumien muuttamisella kaksiviikkoisiksi. Jos turisti haluaa olla maassa pidempään pitää immigrationista käydä parin viikon jälkeen ostamassa uusi viidenkymmenen taalan leima. Näillä relevanteilla toimilla se homma etenee... Tokihan on julkisuudessa myös esitetty puhinaa, voivotteluja ja pyyntöjä saada uutta rahaa lahjoittajilta vajetta paikkaamaan. Jostain syystä inhat länsimaat eivät ole lotkauttaneet korvaansa.

Lehdistöä:

Rahahan se on kaiken pahan alku ja juuri. Tämän totesi myös eräskin Somaliasta rauhaa turvaamasta tullut perheenisä. Jätkä oli lähettänyt kotiin emännälleen koko rundinsa ajan kuukausipalkkansa, 200 taalaa. Eukko oli sitten rahat hassannut ja varmemmaksi vakuudeksi vielä tekaissut uuden muksunkin paikallisen boda-taksihepun kanssa.

Herra sotilas oli tullut kotiin ja pyytänyt vaimoaan ostamaan itselleen uuden patjan, 10 euroa. Rahoja ei tähän ollut. Sen sijaan muijan vaatekaapissa oli kyllä paljon bling blingiä. Rouva, siskonsa ja kaverinsa olivat ryhtyneet rääpimään päätään tyyliin "tyhmä mies, luottaa vaan kuukausipalkkaansa eikä koita mitään korruptiojuttuja. Sietääkin tulla kusetetuksi."

Tämä oli paha virhe, sillä kuten tiedämme, sotilailla on pyssyt. Kalashnikov oli sanonut pam pam pam ja muijakööri oli vaiennut lopullisesti. Neljä pam oli sivuosunut siihen boda-kuskiin. Sotaoikeus aloitti maanantaina kokoontumisensa ja kansan yleinen mielipide on että ""Valde heti vappaaks ja vainajille pikku sakko."

Presidentti Museveni leuhotti "Minähän se olin joka keksi että Ugandassa on öljyä". Mitä sitten että brittigeologit totesivat asian 1920-luvulla?

Paikalliset pastorit ovat näreissään koska ihmiset laittavat kolikoita kolehtiin. Onhan se 100 Shillinkiä vaan kolmisen meikä senttiä eli ei siis edes täkäläisittäin mitään. "Tällaiset ihmiset huijaavat Jumalaa!"-kommentti on kuitenkin mielestäni ehkä vähän paksua tekstiä, varsinkin kun veli pastorilla on pihassa C-sarjalainen.

Lehdissä ei siis myöskään mitään maata mullistavaa.

Valkoinen työkaverinion kanssa viettänyt mielenkiintoisia aikoja. Tämä neitonen seurustelee vakituisesti melko länsimaalaistuneen ugandalaisen koodarin kanssa.

Poliisi oli pysäyttänyt autoilleen pariskunnan ja alkanut tivaamaan ilman syytä autoa kuljettaneen hepun puhelinta. Muuten häkki heiluisi. Olin aikaisemmin antanut tälle neitoselle ohjeeksi näissä tilanteissa puhelimen käytön videokamerana. Siitäkös oli riemu revennyt! Poliisit olivat nyt väkisin viemässä pariskuntaa putkaan. Ugandalainen husband-to-be oli kertonut poliiseille lakipykälistä, joiden mukaan omistusauto on yksityisaluetta ja siellä saa ihan rauhassa kuvailla. "Pitääks meidän pidättää sut ihan vaan sen takia että sä tiedät liikaa?" oli ollut vastauksena. Lopulta asia oli kuitenkin jäänyt siihen eli eläköön moderni teknologia. Nykyään sitä varmaan saisi siis meikäläinenkin syödä kesäaamuiset makkaraperunansa rauhassa jääkiekkokaupungin uimarannan beachillä kölllöttävässä hengenpelastus soutuvenheessä istuen, olettaen siis että kamerallinen puhelin olisi tullut matkaan.

Tämä em. sulho asuu pienessä omakotitalossa kämppäkaverin kanssa. Heidän talonsa edestä oli viime viikolla löydetty kylmäksi hakattu mopotakseilija. Niinpä poliisit olivat tulleet seuraavana päivänä ryminällä kämppään ja murhasyytteitä oltiin luettu. Onneksi pojilla oli ollut vedenpitävät alibit. Jos ei olisi ollut, olisi vain mielikuvitus ollut rajana.

Töitäkin on tullut tehtyä mutta sieltä nyt ei niin ihmeitä ole kerrottavana. Tai niin, kyllähän yksi intialainen pariskunta oli oikeasti pettynyt ja ihmeissään ja työn vieroksujana vähän pitämässä kun en viime lauantaina osallistunut heidän poikansa elikkäs oppilaani kahdeksanvuotis-päiville.

Jatketaan kolonisointia.