Lomat pidetty ja viisi päivää duunia tehty. On mietitty opettajain kokouksessa pitäisikö koulussa siirtyä oppitunneilla random-kyselyyn eli viittaamattomuuteen? "Se kyllä vaatii turvallisen oppimisympäristön jossa lapsella on oikeus epäonnistumiseen. Toisaalta taas ne lapset, jotka todellakin haluavat näyttää osaamistaan eivät saa mahdollisuutta. Ja sitten toki ne lapset, jotka eivät tiedä vastausta kuitenkin ahdistuvat. Toisaalta tämä pulma vältetään jos oppilas tuntee oppimisympäristönsä olevan turvallinen ja jos opettaja lukee kysymyksensä esitettyään lapsen reaktioita tarpeeksi oikein."

Asiaan: Saatiin miesopettajille lupa pitää siistejä, golf-tyylisiä shortseja. Kellotin luokastani parhaimmillaan 39-graadia (ollaan yläkerrassa keskellä ja meidän sekä peltikaton välissä ei ole minkäänlaista eristystä paitsi tietysti mun(kin) silmääni hieman sinnepäin naulatut, maalatut lastulevyt) ja kun Kiwi-pariskunnan emäntä otti asian puheeksi miehensä puolesta ("Mä olen huolestunut mieheni nestehukasta. Hän menettää näillä keleillä runsaasti painoa") niin tokihan tuota oli tuettava. Varsinkin kun rouva kysyi multa "onko kannatusta?" ennen asian esille tuomista.

SItten tuli vähän lunta tupaan 11-vee ja alle- jalkapallohommeleista. Olen sitten vastuussa myös poikien joukkueesta, toki kahden muun opettajan kanssa. Jos paska säkä käy, joudun olemaan fudiskentän laidalla melkolailla jokainen lauantai-iltapäivä. Matseja kun ei millään voi pelata viikolla kouluajan puitteissa, kuten korisliigassa tehtiin. Lajia sinänsä siis arvostetaan; tällä järjestelyllä vanhemmille saadaan mahdollisuus tulla katsomaan matseja. Kouluajan ulkopuolisesta duunista saa vapaana puolen kaavalla "Neljä tuntia duunissa=kaksi vapaata." Nämä vapaat on pidettävä mahdollisimman nopeasti, niitä ei voi kerätä kumulatiivisesti.

Joopa joo siis kun ajatellaan että oppituntien jälkeen Maanantaina pakollinen 1,5h henkilökunnan kokous, Tiistaina pakollinen 1,5h opettajainkokous, Keskiviikkona ainoa mahdollisuus tehdä tietokonesuunnittelu seuraavan viikon matematiikan tunteja varten. Tämä siksi että ko. suunnitteluohjelmasta, (jossa muuten mm. siirretään punaisia, tekstiä sisältäviä laatikoita niille varatuille paikoille lukujärjestyksessä. Sivupalkkeihin merkataan käytettävät monisteet ja ne saa lisätä ohjelman monistekannasta suoraan), on koululla yhden käyttökoneen lisenssi. Torstaina mulla on sarjispaja ja fudistreenit. Perjantaina koulu sulkee ovensa kaikkien osalta muutenkin 14:30.

Koskapa meiltä ei tulisi jengiä muuten kasaan, tulee mun katraaseen myös ranskalaisen koulun oppilaita. Tai niin, olisi meillä just se 11 likkaa. Ranskisten meidän kentälle rahtaamisen vuoksi torstaisin ollaankin koululla sitten puoli viiteen + myöhässä kakaroitaan hakevat isät ja äidit-lisäaika. Viime vuonna paras suoritus vanhemmalta oli kaksi tuntia myöhässä, mitään ilmoittamatta.

Säännöt: Pelataan 11-a-side, täysmittaisellla kentällä. Pelipaikka määräytyy ensimmäisten harjoitusten jälkeen ja niissä pysytään. Hoh hoijaa taas. Keskimatkojen juoksijoitako siellä reenataankin? Ja tajutaanko lajista sitten lopulta yhtään mitään? Vaikka eipä sillä, Englannissa vedetään varmaan junnuliigoissa vieläkin alusta asti isolla pallolla ja täydellä kentällä. Ainakin 80-luvulla vedettiin ja mistäs nämä näiden opit nyt tulevatkaan? "Se oli sopiva Wellingtonin herttualle niin on sen sullekin sovittava".

Yli-ikäisten pelaajien karsimiseksi otteluissa pitää olla pelaajien passeista kopiot mukana. Tämä ei koske sarjassa vastaan asettuvia, kampalalaisen keskiluokan "miehittämiä" kouluja. Niinpä siellä tulee meidän koulun 10-vuotiaita tyttöjä vastaan asettumaan semmosia 15-16 vee likkoja... Viime vuonna koulumme tytöt kuulemma voittivat nämä kinkerit. Se oli eka kerta kun sarja järjestettiin. Vaikea paikka on siis Fergusonin saappaisiin kenenkään hypätä.

Tuomarit: liiton miehiä. Maksullisia.

On se hyvä että tuli aikanaan urheiluseuran vetämistäkin vähän läheltä katseltua. Terveisiä vaan sen ajan kotikylän säbäskenelle.

Vaimo lähti viikoksi Englantiin katsomaan/ohjeistamaan ugandalaisille sikäläistä urheilunopetuksen järjestämistä. Luuli pääsevänsä Lontooseen mutta päätyykin Sheffieldiin.

Edit: E. soitti juuri Entebben kentältä. Niillä on kuulemma myynnissä Fazerin Sinistä, Fazermintiä ja jotain konvehtirasioita. Ettei se vaan meinais ostaa niitä?