Malawiin verrattuna on tämä. Ei poista pressa täällä varapressaltaan henkivartijoita tiluksilta selkeänä toivenaan että jotain tapahtuisi. Ei pistä pressa Mugaben muijan syrjäänhyppimisistä kirjoittaneita lehtiä säppiin. Eivät arvostele katoliset papit pressan toimia saarnoissaan ja pressa ei kiellä ketään vastaamasta näihin syytöksiin.

Täällä vaan puhutaan lehdissä siitä 600 miljoonasta kiloshillingistä. Että pitäisi kuulemma ottaa selvää mistä se kenraali oli ne rahat saanut. Ei näin, ei todellakaan näin! Vaikuttaa uhkaavan selväjärkiseltä touhulta. Eri asia on toki se, tullaanko massien alkuperää koskaan oikeasti toteamaan. Jotain kiristysjuttuja lehdessä oli kanssa. Muutamat toimittajat olivat koittaneet nyhtää valtiollisen vesi- ja viemärilaitoksen pomolta 40 miljoonaa. Olivat kuulemma saaneet ukon kiinni jostain rötöstelystä. Vesipomo oli painellut parlamenttiin, ja sieltä oltiin laitettu omat etsivät liikkeelle suurnalistien perään. Toimittajat pääsivät siten Hotelli Betoniaan ja vesiukko kuin koira veräjästä.

Mopoja olen käynyt nyt jo ihan katsomassa ja etuhaarukkaa pumppaamassa. Taidan ruinata itselleni Hondan skootterin sadalla kuutiolla. Jotenkin kiehtoo ajatus siitä, että omat jalat ovat ikäänkuin "sisäpuolella" jos/kun noissa liikenneruuhkissa pääsee ajamaan. Eikä automaattiloorakaan tietysti huono ole. Sekä toimivat jarrut, TVS:n vastaavaan verrattuna siis. 

Tein tänään kaalilootaa.

Ai niin. Katselin eilen "Africa Addio"-nimisen pätkän (2h 18 min). Linkki . Kuvattu kolmen vuoden aikana ympäri Afrikkaa, alkaen Kenian itsenäistymisestä. Suosittelen ja sitten varoitan samaan syssyyn että on rajumpaa materiaalia kuin mitä Nilkin ejakulaatio. Ovat italialaiset kuvaajat antaneet kameran laulaa. Ei anna dokkari kovinkaan mairittelevaa kuvaa kenenkään tällä mantereella puuhastelleen tahon toiminnasta noina vuosina. Ja vielä ihan oikeasti: Dokumentti sisältää aika karuakin kuvakerrontaa maailmasta, jota ei enää ole.