Eli täysi on hässäkkä päällä kaupungilla.

Oppositiojohtaja Besigye oltiin eilen taas otettu kiinni. Tällä kertaa ukko oli kerinnyt piiloon autoon muutamien lähimpien kannattajiensa kanssa. Poliisi oli tullut paikalle tosi mielessä, tarkoittaen tällä kertaa lekan käyttöä. Autosta oli vedetty ikkunat ja pellit sisään. Tämän jälkeen olivat vielä varmemmaksi vakuudeksi tuutanneet kyynelkaasua letkulla kaaraan ineen. Vasta sitten auto oli tyhjennetty ja tajuton Besigye oli heitetty kuin mikäkin ruho pakun lavaan pultattujen penkkien alle.

Nyt kulkee huhua, että Besigye olisi liittynyt näkymättömään kuoroon, lopettanut olemisen, lakannut metabolsien toimintansa, kuoriutunut kuolevaisen kaavustaan, potkaissut ämpärin nurin ja sulkenut verhot. Itse mekkalointi on tällä kertaa saanut alkunsa muutaman kauppiaan pidätyksestä. Tiedä sitten. Se on kuitenkin varmaa, että koko kaupunki on nyt pysähtynyt ja tiesulut ovat päivän sana. Kaupungin länsiosissa poliisi ampuu kohti kovilla. Ja sitä rataa.

Meillä on rauhalllista, varmasti sen vuoksi että tuossa naapurissa on pääesikunta ja iso varuskunta. Vaimo on jumissa toimistossa. Siellä ei ole kukaan saanut lupaa poistua kaduille hortoilemaan, vaikkakin tappelujen (tai kai niistä voi nyt käyttää sanaa taistelujen) painopiste on siirtynyt jo kaupungin laitamille.

Eli sellaista vappua. Tässähän kalpenee jo perinteinen Kreutzbergin "työväen"juhla.

www.monitor.co.ug/News/National/-/688334/1152948/-/c25w2jz/-/index.html