Järvellä Mangochissa käväistiin kolme päivää. Siellä oli hottia tuota. Geiger veteli kolmeaviittä, ja ilmankosteus vähän enempää.

Mitäs siitä hotelliasumisesta muuta oikein kertoisi? Emppa palaveerasi ja meikäläinen paapoi likkaa. Aika hyvin Tirppa suhtautui ilmastoon, mutta toisaalta me kyllä oltiin aika paljon myös ilmastoidussa huoneessa.

Ajomatkathan ne mielenkiintoisimmat tapahtumat olivat. Sitä aina näkee jotain jännää. Kuten esim. paikallisen murskeaseman. Se meinaa kymmentä kivikasaa, joilla jokaisella on jätkä moukarin kanssa pilkkomassa materiaalia tienpohjaa varten. Näiltä ensihoitopisteiltä tavara siirtyy pienemmille kasoille, joilla 10-16 vuotiaat pojat ja naiset pilppuavat kiveä sitten vielä pienemmäksi. Tuli ihan Tapio Liinojan repliikit "Kulkurissa ja joutsenessa" mieleen sitä katsellessa. Eli "Ei perkele, aikuinen mies hakkaamaan kiviä tommosen pienen vasaran kanssa". Niin pieninä palasina on leipä maailmalla tässä maassa.

Peltoja kuokki naisväki kylissä. Äijät laittoivat taas heinäkattoja. Länsirintamalta ei mitään uutta.

Katselin TV-Malawia hotellissa ja myötähäpesin. Presidentti meni viime torstaina pokkaamaan Etelä-Afrikaan jonkun NGO:n ja paikallisen sanomalehden The Daily Telegraphin jakaman höpöpystin. Ensinnäkin että viitsi mennäkin.

Toisekseen: Sieltä tuli KIA:lta kolmen tunnin suora ohjelma presidentin kotiinpaluusta perjantaina. Oli oikein pappi avaamassa tilaisuutta. Kiitteli Jumalaa että Hän soi Bingun saada tämänkin palkinnon ja palata terveenä takaisin Malawiin meitä kaitsemaan. Hohoo! "Näin käytän valtion mediaa miten haluan vol. 1" Tämä proggis tulee joka kerta kun His Excellency tulee himaan ulkomailta. Siellä oli koko hallitus, armeijan- ja poliisin pomot vastassa sekä tietysti suuri määrä muita silmäätekeviä. Ja tottahan toki tanssivat naiset Bingu-chitenjeissään. Empan duunikaveri sanoi, että "pitäähän semmoinen ohjelma olla että me saadaan tietää josko pulezidenti on myynyt meidät vaikka Saudi-Arabialle."

Eikä se tuohon jäänyt. Sieltä tuli sitten koko päivän joka väliin sellaisia viiden minuutin spotteja, joissa eri ministeriöt onnittelivat Bingua tästä pilipalipalkinnosta. Joka toiseen väliin tuli ohjelma "Bingu and his trophies". Oikeasti. Tuo oli sen shown nimi. Siinä valtavalla kaikuäänellä tehostettu lukija kertoili, kuinka "Bingu wa Mutharika on korvaamaton meille. Hän on tehnyt suunnattomasti töitä Malawin kansan hyväksi. Vaikka hänen oikeamieliset tekonsa ovat saaneet myös vastustusta (tässä vaiheessa kuvaa tuli puhetta pauhaavista Muluzista ja MCP:n Tembosta), osoittavat kaikki nämä hänen keräämänsä palkinnot noiden arvostelijoiden olevan väärässä..."

Kiva on olla himassa. Päästiin vihdosta viimein siitä vanhasta talosta eroon, Patrickin toimittua oikeasti esimerkillisen hienosti talon luovutuksessa/remonttityömaan piällysmiehenä.

Nyt Petterin, eli täkäläisittäin Rudophin ja pottumuusin kimppuun. Koskapa lomavälin puolimatkan semafori on taas ohitettu, voitiin ko. aarre kaivaa pakastimen kätköistä hyvällä omallatunnolla.