Mitäs taas? Viikonloppu oli ja meni. Yhdet läksiäisbileet, kiinalaista sapuskaa ja sunnuntaibrunssia. Siinä ne tärkeimmät. Kävin lauantaina koirien kanssa vuoronperään lenkilläkin. Sheban kanssa tuli tasapeli, sillä 40 minuutin juoksemisen jälkeen kummatkin olimme aika sipissä. Kymmenen minuutin tauon ansiosta jaksoin sitten läkähdyttää Tessan hänen kierroksellaan. Tepu on vähän liian iso/lihaksikas että se jaksaisi juosta pitkää matkaa.

Lehdistökatsaustakin voisin pitää. Vaikka heti kärkeen pitää mainita taas että pahalle tuulellehan noista paikallisista lehdistä edelleen tulee. Vai mitä sanotte tästä:

Zombassa 23-vuotias äiti oli keittänyt kolmevuotiaan tyttärensä kummatkin kädet vesikattilassa. Tyttö oli ollut koko päivän ilman ruokaa, ja kun illalliseksi valmistetut pigeon peasit jäivät pöydälle hetkeksi, oli likka aloittanut omin päin syömisen, joka sitten johti em. toimenpiteisiin. Tämän jälkeen mutsi oli pitänyt lasta viikon piilossa talossa. Sosiaaliviranomaiset olivat tulleet kylään muissa asioissa jolloin tapaus oli paljastunut.

Eikä siinä vielä kaikki. Näppylähanskoina kaupan päälle paikallinen sairaala oli ehdottanut suoralta kädeltä (vähän huono sanonta tähän väliin) että nyt amputoidaan likalta kummatkin kämmenet pois kun meillä ei ole lääkkeitä näiden vammojen hoitoa varten. Paikallinen sosiaalitoimisto oli maksanut apteekista vapaasti ostettavat voiteet, joten näin ollen likalta ei oltu poistettu kuin neljä sormea oikeasta kädestä. Vasurissa oli neljä murtunutta. Lääkkeiden hinta? Apteekki veloitti n. 80 meikäsenttiä yhdestä tuubista voidetta, joten puhutaan varmaan alle vitosen laskusta.

Ei aina oikein jaksa ymmärtää.

Bingu heivasi neljä ulkomaalaista tupakanostajaa maasta ulos. Laitan linkin herran puheeseen jotta voitte itse lukea jutusta. Huomatkaa kohta "mulle ei naureta" sekä otsikko. Kommenteissa on sitten jo asiaakin. Lisäksi samaan aikaan kiinalaisia tupakanostajia on alkanut virrata maahan, eli muna vai kana? www.nyasatimes.com/national/malawi-presidents-speech-on-the-deportation-of-tobacco-colonialists.html

Hmmm. Taidan ottaa tuon artikkelin myös talteen.

Nuo karkoitukset ovat yleistyneet viimeisen puolen vuoden aikana, eli paluuta Bandaanhan täällä tehdään. Kamuzu ajoi ulkomaalaisia aikanaan ulos niinkin huikeista syistä kuin miesten liian pitkistä hiuksista tai parrasta. Nyt tuli lähtö linkissä mainittujen lisäksi yhdelle sri lankalaiselle talouspomolle, joka oli kuulemma kutsunut malawilaisia työntekijöitään apinoiksi. Todisteeksi tästä riitti työntekijöiden kirjoittama kirje. Sri lankalaisen oikea virhe oli se, että hän oli firmassaan sattuneiden sisäpiirivarkauksien vuoksi uudistanut rahankäyttöpolitiikan huomattavasti tarkemmaksi (ja aivan varmasti hän "inkkarina" on apinaksikin haukkunut) .

Malawilaiset ovat alkaneet havahtua kiinalaisten toimintaan tässä maassa. Taiwanilaisista ei ollut heille ikuna mitään ongelmia, mutta nyt nyanjoja on alkanut ottaa kaaliin kun kinuskit roudaavat työmailleen kottikärrymiehetkin Muurimaasta. Sen lisäksi siis että kauppa/talous on alkanut valua enenevässä määrin muutenkin Han-kansan syliin. Eikö ne olekaan täällä ruokkimassa pyyteettömästi meitä? Vievät perkele rahaa maasta ulos? Haukkuvat meitä kaupan päälle vielä "nation of beggars"siksikin (true story; ensimmäinen manner-Kiinan lähettiläshän pamautti ko. lainin oltuaan maassa kolme kuukautta.) Alkavat vaan Malawin pojat ja tytöt olemaan niin naimisissa Kiinan kanssa että vaikea on enää karkuunkaan lähteä.