Tänään kerrotaan taas lisää presidentistä. On ukko touhuillut tässä viikon aikana aika vakuuttavasti.

Herra aloitti tarjoamalla Flameseille lounaan. Siellä hän sanoi sanasta sanaan näin:"Jokainen vanhempi on ylpeä kun heidän lapsensa menestyy. Te olette minun lapsiani. Olen teihin tyytyväinen." Eihän siinä mitään sitten. Hastings Kamuzu "Ngwatsi" Bandahan tituleerasi koko kansaa lapsikseen, ja ihan hyvä diktaattorihan hänkin oli. Ja toisaalta: ollaanhan sitä jääkärikenraaleita ennenkin Leijonien pukukoppiin roudattu.

Sitten hän varoitti ulkomaisia rakentajia että jos pykäätte Malawiin huonotasoisia taloja hän tulee ja repii ne alas. Rakentamisen luokaton taso täällä johtuu ukon mukaan ulkomaalaisista. No ok, kiinalaisia ja intialaisiahan hän lausunnollaan varoitteli. Hehän täällä rakentamisesta vastaavat. Että vähän muikkariin ehkä oli oikeutustakin. Mutta se, että herra pressa ei anna lupaa alle kahdeksan kerroksisten talojen rakentamiseen Malawin neljään cityyn (Lilongwen ja Blantyren ymmärrän jossain määrin cityiksi. Mitkähän ne kaksi muuta ovat?) kuullostaa aika pahalta. Itse asiassa hän sanoi  että olisi mahtavaa nähdä talojen olevan 12 tai jopa kaksikymmentäkerroksisia. Asuisitko/työskentelisitkö, juurikin sinä siellä rakas lukijani, malawilaisessa 20-kerroksisessa pytingissä? Minä en. En ilman riippuliidintä.

Ja sitten viikon kohokohta. Herra meni ja lakkautti opposition radiokanavan toimiluvan. Ei enää väärää propagandaa eetteriin. Vaalit kun ovat liian lähellä moisen hapatuksen sallimiseksi. Kansallinen MBC jatkaa toki valtion voimavaroin hallituksen viestin levittämistä. Aiemmin tänä vuonna opposition yksityinen tv-asema jo saikin elinikäiset bannit tälle kanavalle. Bingu on kova moderaattori.

We all believe in Mutharika, Mutharika ist wunderbar...

Ja vielä loppuun niin perus-malawilainen homma ettei rajaa. Flamesin ja Kongon pelissä vierasjoukkueen kannattajat olivat provonneet kotikatsomoa menemällä pelikentälle. Olivat olleet kaivelevinaan jotain noitakaluja kotijoukkueen byyren taakse.

Ottelun swazimaalainen tarkkailija oli noin millin päässä päätöksestä lähettää joukkueet takaisin koppeihin. Pelaajien turvallisuuden vuoksi näes. Malawilaiset olivat ympäröineet kaverin poliisien ja armeijan heppujen toimesta vakuutellen, että ei tässä mitään hätää ole.

Ottelutarkkailija mainitsi asiasta kuitenkin raportissaan, ja nyt malawilaiset tekivät vastavalituksen hepusta. "Jos joukkueet olisi passitettu takaisin pukuhuoneisiin, olisi se tarkoittanut että me emme olisi onnistuneet turvallisuuden takaamisessa." Samassa valituksessa Njassat sanovat että nehän olivat vieraskannattajia jotka kentällä keekoilivat. Kongon vika, ei meidän! Ei ole ilmeisesti mennyt jakeluun, että kenelläkään ulkopuolisella ei ole asiaa kentälle. Ja että järjestävän seuran on tästä huolehdittava. Kuullostaa vähän Rinkelimäen järjestyksenvalvonnalta...