Olipas tuskaisan aktiivinen viikonloppu. Ennenvanhaan Malawissa asunut kaveripariskunta tuli land of the plentystä, elikkäs Etelä-Afrikasta, katselemaan vanhoja pelipaikkoja. Eihän tuo niin tuskaisaa olisi ollut muuten, mutta meillä on ollut nyt koko porukka tässä perkeleen flunssassa. Flunssainen vauva ei ole aina välttämättä sitä parasta mahdollista seuraa.

Lapsiblogi jatkuu:

Tapasin norjalaisen kaverimme, joka oli nyt saanut huoltajuuden jo adoptoimansa Lykken pikkusiskollekin. Taas tuli mieleen elämän iso korttipeli.

Tämä tyttö on 1,5 vuotias. Äitinsä oli hakannut lapsen tajuttomaksi ja uhannut heittää tuleen. Kun norski sai likan tällä oli nelostason malaria (vitonen on aikuiselle tappava). Tytön mitat: 7,2 kiloa, pituus kokolailla meidän U:n luokkaa (64cm). Eli ei ole ruokaa liiemmin pienelle annettu. Emppa varmaan kirjoittelee samasta aiheesta enemmän.

Muuten ohjelmassa oli sählynpeluuta, syömistä ja sen semmoista. Kaikkea ja ei mitään. Joten siirrytäänpäs taas politiikan pariin:

Malawin valtionpankilla on edelleen pula taaloista. IMF toivoo devalvaatiota helpottamaan malawin vientiä, mutta presidentti on luvannut ettei hän devalvoi. Tuontituotteiden hinnat kun kallistuisivat, ja "iskun ottaisivat vastaan pahimmin Malawin köyhät kyläläiset." Just joo. Kuinkahan paljon keskiverto malawilainen tälläkään hetkellä tuontituotteita ostaa? Maissi kasvaa omassa pellossa, tomaatti samoin. Vuohet ja kanat lisääntyvät itsestään ja löytävät itse myös ruokansa. Kyllähän juttu on niin että devalvaatio puraisisi n. 0,5% Lilongwen ja Blantyren malawilaisia. Eli siis juurikin Bingua ja kavereita.

Arvio Kwachan oikeasta kurssista on tällä hetkellä 1$=200 MKW. Virallinen kurssi on 1$=140 MKW. Laskee siitä sitten että paljonko investointeja virtaa maahan, jossa käytännössä investoinnilla hukkaat välittömästi 30% investoimastasi valuutasta. Täältä ei tällä hetkellä saada vietyä ulos yhtään mitään-----> ei tule valuuttaa keskuspankkiin.

Paitsi että nyt aloitellaan sitten maissin myymistä Zimiin ja Keniaan. Kenialta ollaan saamassa 80 000 tonnin myynnillä 27 miljoonaa taalaa. Mugabelandialle viedään joka kuukausi 40 000 tonnia maizea. Sen diilin summaa ei olla julkaistu. Vakuuttelu on kovaa, että reservissä on 1,3 miljoonaa tonnia stable cropia. Ensi tammi-helmikuussa nälkä tulee taas tiettyihin osiin tätä maata, mutta se ei hallitusta haittaa, koska:"Kyllä meillä on maissia, sen puuttuminen tietyiltä alueilta on vain maan sisäinen logistinen ongelma. Eli ei meillä oikeastaan ole mitään ongelmia, ei teillä voi olla nälkä." Ne on kaloriansa vai mitkä perkeleet laskeneet...

Meinaavat kanssa että ensi kauden valtion tukema lannoitejakelu koskee vain niitä malawilaisia, jotka rekisteröityivät äänestäjiksi ennen viime vaaleja. Tästä ei tosin puhuttu yhtään mitään ennen electionia.

Sama uni muuten iski taas. Siihen siis kuuluu täällä käytävällä tervehtimättä jättäminen (siviilihän minä olen), sitä seuraava molemminpuoleinen karjuminen, sotilaspassin näyttäminen ja ylenkatsonta, allekirjoittaneen paikalta poistuminen ja lopulta parolan portin tienoilla sotakoirien välttely. Eli tässä mistään kranaattikammosta kärsitä Sofia. ;-)