Ei ole oikein mistä kertoilisi. Besigye ei ole kotiarestissa vaan kotoapoistumisrajoitteinen. Joku kolonian aikainen laki näes. UBC eli paikallinen YLE ratsattiin viime perjantaina, tuloksena kenkää monelle pomolle yms. Olivat tehneet juttuja noista kävellen duuniin-jutuista. Niihin on nyt lisätty uusi ulottuvuus. Autoilijat tööttäävät joka arkipäivä kello viideltä viisi kertaa. Luonnollisesti poliisi ilmoitti, että jokainen tööttääjä tullaan pidättämään. On ne tehokkaita, on.

Malawissa juhlitaan nollabudjettia. Valtion budjetti vuodelle 2011-2012 (rakentelevat sen aina kesä-heinäkuussa. Jos siis muilta kiireiltään ehtivät.) tullaan vetämään ilman lahjoittajien rahoja. Niitä kun ei enää kuulemma tarvita Jippii ja kakku pöytään! Omavaraisuutta siis! Pienen kyssärin paikka on siinä, että Malawin valtion budjetti oli viime vuonna 40% ulkomaiden budjettitukea, joka on siis nyt loppu koska niitä rahoja ei osattu käyttää. Tätä Bingun linjapuhetta kommentoitiin jenkkien ja EU:n taholta sanalla "mielenkiintoista". Zimbabwen läähättiläs taas kehui kovasti "itsenäistymistä ja kolonialismin ikeen murtamista". Ja hienoahan se on jos omillaan alkavat pärjäämään. Ei ne kyllä ala. Tästä hyvänä esimerkkinä on Bingun toinen puhe, jossa hän kirjaimellisesti rukoili lahjoittajia antamaan rahaa avustusjärjestöille.

Hölökohtaisesti olen tilannut kansainvälisen rikosrekisteriotteen että saadaan työluvat ja -sopimukset kuosiin. Saas nähdä miten se paperirumba tulee menemään. Itse ei onneksi tarvitse ministeriöihin laukata. Suurin huoli mulla on passistani, joka tarvitaan tsekkausta varten jossain byroossa. Arvatkaas onko todennäköisyydet passin hukkumiselle melko suuret? Ja sinnepäinkin pitäisi lennellä. Sovittiin siis koulun sihteerin kanssa että skannatulla materiaalilla tullaan menemään.

Muuta: Tuli tässä päivänä eräänä sellainen fiilis että sitä on kuin kotonaan tässä huushollissa. 9 kuukautta siihen menikin. Alkoholittomuus-veto (minen juo kaljaa ja E. ei syö makeata) on ollut päällä rapia kolme viikkoa, ja ohoh hoh. Uskottava se on että se n. 7-8 pulloa viikossa vaikuttaa kaikkeen. Sitä mennään tätä nykyä lenkilläkin kuin aropupu pitkin Mbuyan mäkiä. Kuukauden/neljä viikkoa (siitä on ollut vähän kiistaa mitä sovittiin) sovittiin tätä pidettävän, ja ans kattoo jos vaikka jatkaisi projektia. Ei ole oltu lähelläkään delirium tremensiä tahi ratkeamista. Toisaalta kylmä Heineken on kyllä huudellut puolentoista tunnin lenkkien jälkeen...

Viime lauantaina olin ihan metroseksuaali ja ryntäsin kiinalaiseen hierontaan. Tai siis E. sen mulle buukkasi. Selkä kun on ollut vähän jumissa ja ihan pelkillä aurinkotervehdyksillä ja kobra-poseilla sitä ei olisi saanut auki. Rätinää, pauketta ja ähinää oli se. Sunnuntai-aamuna sattuikin sitten ihan joka paikkaan. Lenkillä käydessä ja autoa pestessä mokomat huoltovammat kuitenkin helpottivat, ja olen satavarma, että huomenna asfaltti/juoksumaton hihna tulee sulamaan allani. Tai sitten ei.

Auton vien huomenna perushuoltoon, eli saattaa olla tämä seesteisyys lyhytaikaista sorttia.