Bono estente kaikki Boutros-Boutros Ghalit ja Chris Waddlet. Jumpers for goalposts!

Azungulla oli hjuuli ymmyrkaisena eilen taman anglosaksisen yhden paivan rakkauden festivaalin kanssa. Ruusunmyyjia ja sydamenmuotoisia suklaarasioita kehitysmaassa. Ruusunmyyjia joka nurkalla. Ruusunostajia joka nurkalla. Ohjeita lehdistossa miten Valentinuksen treffeilla tulee kayttaytya. Kuuden tonnin (siis per paa. Muistetaan taas esim. poliisin kahdeksan tonnin kuukausipalkka.) Valentinesdayn dinnereita malawilaisten suosimissa ravitsemusliikkeissa. Ja kaikkea muuta paskaa.

No ei vaan. Onhan Malawissa (kuten melkolailla kaikissa muissakin maissa) kuluttamaan oppinut keskiluokka. Heillehan tuota suurta juhlaa (kuten myos kaikkia muita jenkki/brittijuhlia) markkinoitiin. Ja ihan hyvin nakyi kala olevan syonnillaan. Lehdessa oli kahdeksan (8!!!) sivua rakkausilmoituksia, a' 800 rahaa. Toisessa lehdessa oli vain 7 sivua. Yleistyperien ilmoitusten joukossa oli pari huikeata, joita seuraavaksi vapaasti lainaan.

Ensimmaisessa oli kyse erotapauksesta. Akka oli ilmeisesti heittanyt aijan pihalle, ja lehdessa aija totesi ex-muijansa kuvan alla etta kieltaytymisestasi huolimatta tulet aina olemaan minun Valluni. Tunteeni on vain kasvanut taman unfortunaalin eron myota. Tulen viela palaamaan elamaasi... Scary stuff! Voin kuvitella kuinka ukko parhaillaan hioo pangaveistaan jossain puskassa Anttilan kuvaston kanssa.

Toisessa oli kuva kristiinnaulitusta Hesuksesta. Ja tekstina oli jotakuinkin nain etta Lord and Saviour. Toit rakkautesi elamaani. Sina olet ikuisesti Valentineni. Tahan en voi sanoa muuta kuin voihan Pinokkio ja muut puusepanpojat.

No, kohtahan tassa on Saint Paddyn-paiva. Toivottavasti Lilongwessa jarjestetaan silloin kaikille avoin irkkukulkue Bostonin malliin.

Muuten taalla menee ihan mukavasti, vaikkakaan duuneja ei nyt ole ollut pariin viikkoon. Aurinko alkoi paistelemaan talla viikolla ja kovemmat sateet ovat toivottavasti ainakin talta Central Regionilta vahaksi aikaa ohi. Ja nyt kun taman sanoo niin viikonloppuna tarvitaan kanoottia etta paasee pesuhuoneesta keittioon.

Emppa tuolla omalla puolellaan totesi muuttuneensa expatiksi. Oma suhtautuminen maailmaan noudattelee aikalailla samaa kaavaa. On jotenkin tahan touhuun turtunut olo. Kaipa se nakyy jo paallepainkin, silla olen saanut olla aikalailla rauhassa kaikenmaailman kaupustelijoilta ja muilta huijareilta. Tai niin no, rahanvaihtopisteessa koittivat perkeleet kusettaa 1500 khwatsaa. Onneksi on oppi jo tarttunut vahan puseroon, joten laskin fyrkat, jonosta huolimatta, siina tiskilla myyjan silmien alla. Kun huomasin puutteet, laskin viela rahat tiskille yksi kerrallaan. Se ei ollut hyvaa mainosta paikalle, mutta ehkapa jolppi tiskin takana oppi azungun vittumaisesta kaytoksesta jotain. Pahaa pelkaan etta ei oppinut.

Tuijottamiseen en ole vielakaan tottunut. Azungun tuijottaminen kun on taalla yleista hupia. Siis pelkka toljottaminen. "Katos perkele! Nyt se kaivaa avaimia taskustaan. Mitahan se niilla... Jumalauta! Se menee autoonsa! Kaynnistaakohan se sen? Kaynnisti se! Ajaakohan se pois? Ajoi se! Katos, tuolla menee toinen! Tuijotetaan porukalla sita!" Onhan tuo nyt toki parempi reaktio kuin paikallisten pikkulasten yleisin, eli itkuun pillahtaminen valkoisen nahdessaan. Ja nyt siis puhutaan kaupunkialueesta, ei mistaan perakorvesta. Vai johtuuko se siita etta "tassa naamassa arpikin kaunistus olisi..." Toisaalta; tultiinhan sita kuulemma Lempaalan K-kaupan lihatiskille aina Vesilahden perukoilta asti asioimaan, koska kaikin tavoin varikas kommuunikaverini intin ajoilta, herra Keskuspuolustaja, oli siella myymassa kyrsaa. "Nahkaa nekrun lentavan lentokonetta" (Vonnegut)

Huomenna saadaan poismuuttavilta hollantilaisilta (vai olivatkohan ne Alankomaista) oikea, joustinpatjallinen parisanky. Kera pesukoneen ja muutaman kirjahyllyn. Toivottavasti Suzie ei loukkaannu pesukoneen tulosta. Ihan hyvin han on kasin pyykkimme pessyt. Siina on vaan se, etta kylmalla vedella kasin pesu a) ei poista likaa ja b) kuluttaa vaatteita ihan hulluna seka c) ei poista likaa etenkaan valkoisista vaatteista. No, pitanee markkinoida asia siten, etta nyt hanelle jaa enemman aikaa huolehtia Alex-pojasta ja ehkapa heidankin poppoonsa voi pesta vaatteensa koneessa. Kun vaan saadaan likka oppimaan koneen kayttoa. Heilla on muuten ilmeisesti uusi bisnesidea mielessa. Pyysivat meilta liksansa ennakkoon kun nakyi olevan lehdessa ilmoitus sellaisesta langattomasta puhelinverkkoa kayttavasta puhelimesta. Meinaavat varmaan perustaa puhelinkopin. No, siita vaan. Kunhan eivat perusta sita meidan pihamaalle, jolle Emppa haluaisi nyt vuohen... Etta Paka-Pakan puskurit vaan taas sinne hiihtolomiaan aloittelevaan pohjoiseen. Hiihtakaapa (ryypatkaapa) hiihtakaapa (ryypatkaapa) hiihtakaapa (ryypatkaapa) varovasti.