Heti alkuun leikkimielinen hoovee sille epailijalle, joka niputti meikan sahanpurua nenastaan koko opetusuransa kaivaviin Hoyla-Soikkeleihin ja karrynpyora-osastoon. Herkkaa kuvataideviestintakasvattajaa alkaa itkettamaan moinen. Narut auki maailmantuskan edessa sano. Kirotusvire.

Otsikkoon: R-sana. On noussut nyt pintaa sellaisia ajatuksia. On meinaan vituttanut lauantaista lahtien aika rajusti, eika mikaan merkki viittaisi vitutuksen laantumiseen ainakaan taman vuorokauden puolella. Yksi mata omena ja sillalailla naes. Sanoin jopa yhdelle kerjalaiselle (se oli se nuori poika kaupan pihalla joka kerjaa rahaa karkkiin. Sama jolle Emppa kerran osti paketin leipaa kun se oli niin Starving Marvin) etta menee nyt vaan siita simuloimaan manuaalisesti yhdyntaa. Tiedan, ei saisi purkaa pahaa mieltaan silla lailla mutta minkas teet.

Meilla oli jengia lauantaina grillaamassa. Irkut ja suomalais-ruotsalainen pari. Kanaa, boereworsia, punkkua ja olutta. Irkuilla maistatettiin salmaria. Pitivat sita oivana kulttuurivaihdollisena kokemuksena.

Oli tarkoitus tarjota myos hyvaa mustaetikettista viskiakin, kahveen kanssa. Onneksi siina grillia lammittaessa tuli mieleen etta pitanee vahan maistaa sita ensin. Taas.

Siella oli vittu vetta joukossa! Vari oli huomattavasti vaalentunut, ja pullossa uiskenteli myos jotain noyhtaa. Maistatin sita vieraillakin, ja tuomio oli "this whisky is dead".

Kuinka jumalauta tyhma pitaa ihmisen olla, etta menee varastamaan tyonantajaltaan viinaa? Ja sitten viela sekoittaa joukkoon  vetta, ilmeisesti toivoen etta sita ei huomata? Edes mina en tehnyt niin teinivuosina kun isin kossusta pienen pienia paukkuja napsin.

Ainoat ihmiset, jotka ovat voineet ko. idiotismin suorittaa ovat Patrick ja Suzie. Viinat meilla pidetaan ruokakomerossa, samassa jossa asuu myos Suzien paivittain kayttama silitysrauta. He ovat tehneet loistavaa tyota meille tahoillaan, ja olimme Empan kanssa todella kiitollisia siita etta luulimme saaneemme kerralla hyvan palvelusvaen. Kertaakaan ei ole mitaan havinnyt, pain vastoin meidan hukkaamiamme kahden- ja viidenkympin seteleita on ilmestynyt keittion ja ruokailutilan valiselle tarjoiluluukulle (joo, meilla on sellainenkin. Siina on hauska leikkia joskus kioskia.) Olemme ostaneet heille taloustarvikkeita ja tukeneet parhaamme mukaan.

Viskin varastamista! Riskeerata asunto, tyopaikka ja tuleva suosituskirje viinan vuoksi! IDIOOTIT! On aika pettynyt olo.

Muihin pulloihin ei oltu koskettu, vain Mustaan Kavelijaan. P:n ja S:n puolustukseksi voin sanoa, etta takalaiset menevat sekaisin jos nakevat viskipullon esim. bileissa. Sita juodaan, koska se on laatukamaa. Poydassa voi olla avattuna vierekkain kallis viinipullo ja kura-viski. Se viski tyhjenee aina ensin. Alkoi selviamaan Suzien mustan silman syykin. Joko a) Paddy on vetanyt perseet itse varastamastaan Walkerista ja ruvennut pahapaiseksi tai B) Paddy on antanut korokoroa Suzielle perheen tulevaisuuden vaarantavasta anastuksesta. Ihan sama mulle.

Meinasin ensin, etta se on lahto heille nyt. Taalla neljatoista vuotta asunut suomalainen nainen sanoi meidan keratessa tietoa Malawista ennen muuttoa etta palvelusvaen kanssa naissa tapauksissa taalla on yksi tie. Emppa kuitenkin herkkana ja anteeksiantavaisena ihmisena on ensimmaisen viimeisen varoituksen kannalla. Mina vahan pelkaan etta siina kay Karalahdet. Mutta katsotaan nyt sitten.

Ja kuten alykas lukija varmaankin ymmartaa, ei kyse ole nyt siita menetetysta viinasta (vaikka vituttaakin etta ihan kelpo nektari on pilalla plus etta uutta taalta on aikas vaikea saada. Ja vaikka suomalaisilla on aika nappomiehen maine tapaamiemme muiden eurooppalaisten silmissa). Talossa on meidan puhelimet, tietokoneet, passit... Kaikki. On helvetin hienoa jos ja kun nyt pitaa ruveta lukitsemaan ovia talon sisalla.

Nama tekevat sen ihan itse. Aina silloin talloin kuulee, etta valkoinen mies ei arvosta paikallisia. Valkoinen mies tulee tanne vain hyotymaan. Ja etta on rasistista, etta valkoinen mies tulee muuttamaan heidan kaytanteitaan. Heratkaa paikalliset pahvit! Te olette vetaneet paikallisislla tavoillanne taman maan siihen jamaan missa se on. Eiko silloin kannattaisi kokeilla jotain muuta? Ei "sosialismiakaan" toteuteta enaa muualla kuin Pohjois-Koreassa, ja siellahan se tuntuu toimivan tosi hyvin.

Yksi mata omena. Pitaa koittaa muistaa vaikka se olisi kuinka vaikeata.