Nyt tulee sitten "kehuja" ihan tuelta. Eli jos koet kehitysmaiden ihmisten arvostelemisen olevan väärin kannattaa mennä vaikkapa sitten lukemaan jotain muuta sivua.

Hääräsin eilen netissä oikein olan takaa koska sali on remontissa huomiseen asti. Se tarkoitti sitten sitä, että kello lähenteli viittä lähtiessäni pois tästä italoravintolasta. Ukkosteli ja taivaalta putoili ämpärillisen kokoisia vesitippoja. Koska Emppa ja Laura käyvät ti und ke pelaamassa fudista oli Joe kävelymiehenä matkalla kotiin. Sain Empalta pyynnön käydä hakemassa poloinen paddy pois vesisateesta. Näin teinkin.

Heitettyäni Joen himaan hän soitti mulle n. minuutin päästä. Oli kumipäänä jättänyt avaimensa sisälle, joten pyyntö oli josko herra voisi tulla meille viettämään aikaansa. Sopihan se. Tein uukkarin ja ajelin kohti heidän komppaniaansa.

Tie, joka johtaa Jiille ja Ällälle on menosuuntaan ylämäkeä. Luonnollisesti tämä tarkoittaa vastaantulevalle liikenteelle alamäkeä. Käännyin oikealle ajaakseni tyyppien portille ja olinkin jo risteävällä baanalla kun auton äärimmäisessä vasemmassa takanurkassa kumahti. Sinne tuli pyöräilijä about miljardia. Kaverilla oli tarakallaan viidenkymmenen kilon maissisäkki, eli pyörä oli kokolailla aliohjaavaa laatua ("Ei taitu!" "Taittuu!" "Ei taitu!" "Taittuu!" CRASH!!!! "Se yliohjas!"). Jarrut olivat myös laatua nada. Joe todisti portiltaan koko jupakan.

Ihan aikuisten oikeasti vika ei ollut siis meikäläisessä. Menin katsomaan miten jätkän kävi. Ei naarmuakaan ja pyöräkin oli samassa kunnossa kuin osumahetkellä. Lommosta päätellen kaveri oli kumauttanut vasemman polvensa autoon. Todettuani kaverin olevan kunnossa aloittelin matkaa kohti viiden metrin päässä parkissa olevaa autoa.

Jannu alkoi vaahtoamaan että nyt on probleemaa pyörässä. Käännyin takaisin, vilkaisin fillaria ja sanoin ettei siinä ole yhtäkään sellaista vikaa mitä siinä ei jo ollut ennen impactia. Paikalle alkoi kerääntymään töllistelijöitä...

Sitten kaveri lakoi vaatimaan rahaa lääkäriä varten. Kysyin että missä sulla on sellaista vikaa että lääkärille pitäisi mennä. Sanoin myös että sun vikahan tää on. Mä olin jo poissa risteyksestä ja jos auton takanurkkaan osut niin en mä kyllä varsinaisesti sun eteen ole kääntynyt. Lisää töllistelijöitä kerääntyi paikalle. Ketään heistä ei kuitenkaan asia ihan hirveästi kiinnostanut, ilmeisesti siitä johtuen että fillaristin moka oli kyseessä.

Jätkä katsoi jalkojaan. Ei mitään. Sitten käsiään. Ei mitään. Oljenkortena se rupesi näyttämään sormeaan jossa oli jo ruven saanut vanha reikä. Voi vittu! Annoin kaverille viissatasen todeten sen tulevan hyvästä yrityksestä. Itsekseni ajattelin että kaipa sillä estetään myös taannoin kertomani kaupan parkkiksen kaltainen tapahtumaketju. Mulkku rupesi vaatimaan toista seteliä.

Äärettömän pilkallisesti (jotka mut tuntevat tietävät että tarvittaessa saan ääneeni melkoisen määrän vittuilua) toivotin herralle hyvää päivänjatkoa ja kehotin tätä poistumaan silmistäni. Sen kaveri sitten tekikin kun huomasi ettei ympäriltäkään juuri apuja tullut.

Saatanan äpärä! Rupesi harmittamaan sekin seteli jonka kaverille annoin.

Sitten tänä aamuna meiltä olivat lähteneet kummatkin yövartijat omia aikojaan lätkimään. Vanha kyrpä ja nuoren asiallisen jannun sijainen siis. Ilmeisesti päivävuoro oli taas tullut jostain syystä myöhässä. Harmi vaan että moinen toiminta nimenomaan kielletään firman säännöissä. Emppa soitti vartsafirmaan, jossa ensimmäinen asiakaspalvelija kysyi että oliko menettelystä sitten jotain haittaa? Ei ollut, mutta jos palvelusta maksetaan isoja rahoja sitä palvelua myös odotetaan. Puhelimeen saatu vartiopäällikkö sitten suhtautuikin juttuun asiaan kuuluvalla vakavuudella. Näinköhän päästäisiin eroon autotallin asuin/nukkumapaikakseen vallanneesta VeeKoosta? Sadekauden ollessa voimakkaana vielä ymmärsin sateenpidon vartsakoppia avarammassa garagessa. Kuinkahan se luulee torjuvansa kenenkään tontilletuloa tallin syövereistä?

Lehdessä oli taas Kiinaa. Täkäläinen lehdistö puhuu Mainland Chinasta, ilmeisesti suurlähetystön opastamana. Syyttivät Taiwania opposition tukemisesta ja sanoivat samaan syssyyn että heillä ei ole aikeita puuttua minkään maan sisäpolitiikkaan. Olivat oikein kovaan ääneen myös huolissaan demokratiasta... Viimeiset kolme vuotta kansan sankari Bingu on puoltanut Taiwania aina YK:ta myöden, mutta ilmeisesti jokin kerjäysreissu ei tuottanut tarvittavaa tulosta viime vuoden lopulla. Tiehankkeen lisäksi Kiina nyt antamassa Malawille ns. soft-loanin, jolla paikalliset sitten rakentavat uuden urheilustadionin ja viidentähden ultramodernin hotellin isoine konferenssihalleineen. Just juu. Nehän ne juuri ovat niitä järkeviä kohteita joihin rahaa pistää. "State of Africassa" oli näitä samanlaisia juttuja tuolta 60-70-luvuilta.

Autuaita ovat puupäät sillä he eivät huku vedenpaisumuksessa.