Lähdettiin viime viikon to-pe yönä U:n kanssa kello yhdeltä kohti Entebbeä. Neljältä aamuyöstä turkkilainen ampaisi Afrikan taivaalle, saavuttaen Konstantinopolin kymmeneltä aamulla. Maailma on opettanut chekkaamaan sisään netissä toiseksi viimeiselle penkkiriville. Niinpä tällä legillä Bruce Willis riehui lystikkään huonosti Moskovassa ja pienempi matkalainen levytti kahdella penkillä.

Neljä tuntia Turkissa miljoonan Chanelin meikkejä rohmuavan venäläismuijien seassa ja pam Helsingin koneeseen. Puolen tunnin jälkeen olin valmis kaappaamaan koneen takaisin Bosborinsalmelle. Takanamme istui nimittäin kolme parikymppistä helsinkiläistä sairaanhoitajaa. Jessus sitä välimerkin käyttöä puheessa ja muutenkin yleistä kompetenssiä. Siinä Wikipedia ja Google kalpenivat yleistiedon määrässä.

Normaalien saapumisrituaalien jälkeen saavuttiin perille näille hoodeille ja saunaan.

Seuraavana päivänä oli ohjelmassa Vanajasiden derby. Se muovisempi voitti 2-0. Sillä nyt ei ollut niin mitään väliä kun tuli nim. merk. Robbien kanssa lätistyä. Näin mä kummatkin maalit.

Maanantaina ampaistiin valkoisella Suomi-Pololla kohti painimaita ja anopin mökkiä. Siellä oli saksalaisiakin ja tietysti pesäpalloa. Kitron Gladiaattorit aloittivat silmieni edessä Ässätmäisen nousunsa kohti Kainuun kultajunan pysäytystä ja edelleenkin heittääväärä lajina on mukavampaa pelata kuin katsella. Mansikkapellolla ämpättiin marjaa kitusiin ja meni sinne kai muutama koriinkin. "Rot rot rot sind alle meine Kleider" oli päivän sanana kun U leikkimökkiä lateksilla veteli. Semmoista mukavaa.

Eilen tultiin takaisin Kanta-Hämeeseen ja illansuussa tein mitä piti tehdä. Toista epilepsiakohtausta ei rapia 17-vuotiaan mäyräkoiran anneta mun silmien edessä kärsiä. Sen verran oli paniikkia ja kipua kuitenkin katseessaan. Onneksi on faijalla köörikaverina eläkkeellä oleva eläinlääkäri. Rauhallinen toimitus ja sitten poika multiin tuonne pihlajan juurelle ja pari snapsia muistolle.

Eli lepää rauhassa Zico. Pitkän pätkän kerkisit tassuttamaan, aina lukuisia yliopiston luentoja myöden. Ja olithan sä maistraatissa kolmantena vihkimiseni todistajanakin. Hieno mies oli hän.