Jeees! Ei ilta- eikä iltapäiväloadsheddingiä ainakaan ohjelmiston mukaan tällä viikolla. Aamuisin viiden ja kahdeksan välillä näkyy kyllä olevan, mutta se nyt ei niin haittaa. Ilmeisesti sähköfirma koittaa pitää lupaustaan että kisat näkyvät.

Mursin melkein nilkkani viime keskiviikkona. Tai on oletettavaa että jonkinsortin pikku chipin sainkin oikeaan nuppiluuhuni. Sattui nimittäin niin, että sytyttelin kynttilöitä jälleen yhden romanttisen sähköttömän hetken vuoksi. Siinä hämärissä olin astumassa liukkaasti eteenpäin kun vasemman jalan alle etsiytynyt Dublo-palikka otti ja pyörähti jalkapohjan alta, horjauttaen meikäläistä. Eteenpäin suuntautuneesta liikehdinnästäni johtuen tämä horjahdus heilautti oikeaa koipeani melko rivakalla vauhdilla, toisin sanoen melkolailla täydellä potkulla sohvapöydän jalkaan. Siniseksi on valunut nuppiluun alapuolinen osa, kenkä ei mene kunnolla jalkaan ja kosketusarka (eli sattuvainen) on. Toisaalta kävely onnistuu hyvähkösti kunhan ei vaan "venytä" jalkaterää suuntaan tai toiseen.

Se poliklinikasta.

Täällä alkaa taas vaihteeksi bensa loppua. Diesel on jo vähissä. Tämän vitsauksen torjumiseksi ehdotettiin parlamentissa noin 70-kilometrisen öljyputken rakentamista Mosambikista Liwondeen. Liwondeen tulisi sitten rakentaa petroolintislaamo. Ilmeisesti öljyputkia pitkin matkaavasta kamasta ei tarvitse maksaa kenellekään mitään?

Eli persaukihan tämä maa taas on. Kuukauden sisään otetaan taas jostain hätälainaa koskapa seuraava kerta kun Malawi saa länsivaluuttaa tulee olemaan tupakkahuutokaupan aika.

Lehdessä oli selitys Malawin inflaation kasvulle. Jotkut Reserve Bankin työntekijät ovat varastaneet tuhottavaksi määrättyjä 500 Kwachan seteleitä ja palauttaneet ne kiertoon. Varastusmetodikin oli kerrottu. Rosvot sullovat seteleitä alushousuihinsa ja kuljettavat ns. munissa turvatarkastuksista läpi. Ma kusun vaan että miten isot mu... alushousut täkäläisillä oikein on jos tuolla metodilla saadaan valtion rapia kymmenen pinnan inflaatio aikaan? Ettei nyt taas vähän keskuspankin sedät oikaisseet asiassa?

Vuodesta 2003 tähän päivään köyhyys on kanssa pienentynyt. Kun vuonna 2003 67% kansasta eli köyhyysrajan alapuolella, elelee vuonna 2010 enää 40 prosenttia väestä tuon limitin alla. Tämä ihme on saavutettu loistavien bisnesmahdollisuuksien luomisen ja hienon talouskasvun avulla.

Hienoa.

Harmi vaan että luvut, joiden perusteella valtionvarainministeriö tuon laskelman teki aiheuttavat sen, että kaikki muut valtiovarainministeriön vuodesta 2003 antamat luvut ovat valetta. Tai sitten paskapuhetta on tämä julkilausuma. Paha mennä sanomaan.

Ihan hauskat ovat fudiskisat torvineen kaikkineen. Täälläkin baareissa kuulemma muovitorvi törisee. En kyllä oikein voi ymmärtää että joku maksaa itsensä kipeäksi fudislipuista vain päästäkseen puhaltamaan johonkin pilliin 90 minuuttia nonstop. Vähän on kanssa arveluttanut kisoissa vallalla oleva käytäntö että kahta tehtyä maalia kohti pitää jonkun pelaajan lentää punaisella ulos. Veikkauksen kannalta Serbia oli pettymys, Englanti samoin. Saksa oli pelottavan kova (vaikka aussit nyt eivät paras mittari kyllä olleet). Hollanti oli odotetun kova.

Ai joo, muutetaan muuten Ugandaan kuukauden-kahden sisään.