Syysloma on kohta dokatLusittu. Viime lauantaina pääsin ulos katsastamaan sen Uganda-Sambian. Olihan se taas. Laitan matsiraportin toisaalta:

"1-0 FT ja rankkarien jälkeen Sambia tosiaan jatkoon.

Namboole stadionina oli juurikin sellainen klassisehko betonimalja. Tai joo, oli siellä katettua osaakin aika kivasti. Stadion on jotain 9 vuotta vanha, joten odotin ihan totaalista katastrofia. Petyin siinä suhteessa. Vessoissa oli edelleen pytyt ja jalankuva holet ehjinä ja kuselle ei tarvinnut jonottaa. Normi-lenkkareissa jalat pysyivät myös suht koht kuivina. Kaljaa sai helposti ja sixpackin kanssa oli luvallista marssia omalle paikalle. Juoksuradat kiersivät kenttää ja kummallakin pitkällä sivulla oli tarkka-ampuja spotterin kanssa asemissa. Kid you not. Poliisi ja armeija oli muutenkin aika voimakkaasti läsnä mutta kukaan ei yrittänyt mitään lutuuritekoja. Ehkä juuri siksi.

Sambiasta oli tullut vähäosaisia kannattajia chater-koneellinen plus Kampalassa asustelevat. Erittäin hyvässä hengessä katsomossa kuitenkin olivat toistensa lomassa. Vuvuzela on oikeasti saatanasta... Melumattoa. Ja tämä manner osaa kutenkin oikeasti laulaakin. Chanttäys, missä pelaa?

Peli sinällään oli paskaa. Ugandan #9 oli vaarallinen vapaassa roolissaan ja muutenkin kaveri vaikutti käyttökelpoiselta. Uganda meni ekalla puoliajalla johtoon (pitkä boksiin, klassinen 1-1 vääntö ja Sambian toppari perseelleen jonka jälkeen keltainen #11(?) pisti hallitusti takapesään. Seuraavaan kolmeen minuuttiin oli turha koittaa puhua vieruskaverin kanssa...) ja tasoitti siis aggregaten. Sambia ei ihan parkkeerannut bussia mutta ei paljon puuttunut. Sitä kuuluisaa yksilötaitoa näkyi ajoittain mutta aina tuli kuitenkin valittua se väärä syöttö. Kukaan ei osannut keskittää. Tauolla Ugandan koutsi oli antanut ohjeeksi "tää pidetään". Ja mistäkö sen tiedän? Hyökkäys kulmissa jäi koko linja+ankkuri pitämään sitä yhtä ylhäälle jäänyttä sambialaiskärkeä.

90 minuuttia ja heti perään pilkut. Ihan eurooppalaisella mitallakin hyviä vetoja. Heti ensimmäinen ugandalainen veti kyllä perus-paskan puolen metrin korkuisen mutta kolmas Sambian jannu kuittasi sen ylärimalla. Ihan arvauskisahan se oli. Ratkaiseva tuhriminen olisi mennyt aivan vasemman tolpan juureen jos veskari ei olisi aavistanut sitä kahta sekuntia.

Matsin jälkeen opposition peliä katsomassa ollut johtaja sai vähän poliisin pippurisumutteesta, varmuuden vuoksi, ja muutenkin kaikki sujui normaalin organisoidusti.

Annan tapahtumalle arvosanan 8+."

Siinä ne tärkeimmät tuosta pelistä. Pitkältä osuu poliisin pippurisuihkeella auton kattoluukusta kannattajilleen huiskuttelevaan Besigyeen asiansa osaava taho.

Tuli vähän jobinpostiakin kun meidän vuokraisäntä on aikeissa myydä tätä taloa. Mitään ihan välittömän lähdön uhkaa ei pitäisi olla ilmassa, mutta mistä näistä ikinä ihan satavarmaksi tällaisissa maissa tietää. Vuokraaja on mzungu ja tiesi ihan varmasti vuokratessaan että sen uudenkin, rakenteilla olevan mansionin rakennuslaskutkin pitää joskus maksaa. No, katellaan. Varmaa on etten ala ihan helpolla enää mitään terassin markiiseja enempää paikkailemaan.I. ja U. Ugandapäivän pyörteissä.Kiprotissi.

Eiei.