Tänään ajattelin nypläysblogissani esitellä mukavan hätäkeittimen valmistusohjeen. Tarjoaa mukavaa puuhastelua pimeisiin syysiltoihin, ja tämän kanssahan on sitten mukava lämmittää sitä sika-nautaa atomihöyryjen kaikkoamista odotellessa. Mukaan hyvään säteilysuojaan kannattaa toki ottaa myös Havukan Anselmi ja Rimpilahden pariskunta Sekä niitä Artun hyviä kessuja. Haukea ja paistiahventa ei välttämättä jokaisen ykkösluokan pommisuojan läpi virtaavista puroista nouse riittävästi näkkileivän ja kuivaperunan rinnalle, joten muistattehan varata riittävästi tonnikalaa ja Möllerin kapseleita pidemmänkin odottelun varalle.
 

Tarvikkeet: Kolme kahvimukia, äidinmaidon vastikepurkista korkkiruuvilla ja huonoilla kiinalaisilla saksilla askarreltu polttosammio, kerroskattilan riisipuuro-osa, cooking geeliä polttoaineeksi.

  1. Tökitään peltipurkkiin reikiä korkkiruuvilla ja leikataan näitä reikiä pitkin meltorautasaksilla purkki kahtia. Paikataan etusormen viiltohaava metrilaastarin pätkällä.
  2. Asetellaan kolme juomalasia kuvan osoittamalla tavalla polttopäälärin ympärille. Kaadetaan polttojellyä purkkiin ja sytytetään. Asetetaan vesikattila paikalleen.
  3. Nostetaan kaatunut vesikattila ylös tiskialtaasta ja siivotaan kuumuudessa kilahtaneen juomalasin palaset tiskipöydältä. Otetaan pakastimesta kylmäkalle lasinpalasessa palanutta peukaloa hoivaamaan. Kiroillaan vähän.
  4. Hankitaan kuvan stydimmät kupit ja yritetään uudestaan. Huomataan litran vettä kiehuvan n. viidessä minuutissa.
  5. Keitetään kahvit ja aletaan suunnittelemaan Tirpan bataatin ja potun keittämistä.

Juu. On ollut sähkökatkoa taas niinkuin Eteläisissä jouluaattona.