Jospas sitten kirjoittelisi taas jotain ns. asiallistakin. Aloittelen politikoinnilla.

Bingulla on mennyt Afrikan Unionin hommat aika pahasti nuppiin. Herra päästeli viime viikolla taas sellaista tekstiä, että en pidä ihmeenä jos oikeasti alkaa kohta sattumaan kukkaron nyöreihin.

Nyt Lännen apu on vain "maksavat velkaa". Ollaan  kuulemma pelkästään riistetty tätä mannerta. Malawistakin ollaan aina vaan viety tupakki, tee ja kahvi ilman että mitään on malawilaisille näistä jäänyt.

Kyllä kyllä. Ihan varmasti kamalia asioita ovat jauhonaamat tällä mantereella tehneet. Ajatellaan vaikka Leopold Kakkosta ja Kongoa. Ei kahta sanaa.

Mutta nuo tee, kahvi ja tupakki + Malawi... Mikähän porukka ne tänne Malawiin aikanaan toi? Mikä porukka perusti/rahoitti infran noita varten? Kenelle ne jäivät, tip top kuosissa kun länkkärit lähtivät? Noista tuotteista on saatu rahaa tähän maahan (paitsi viime vuonna puuvillasta kun Bingu meni ja sääti sille järjettömän korkean minimihinnan, joten eihän kukaan sitä ostanut), mihin se on mennyt?  46 vuotta on ollut aikaa pistää paikkoja kuntoon ja Lännestä on koko ajan pumpattu massia sitä varten. Mitä on saatu aikaan?

No nyt ollaan saamassa aikaan tosiaan extravaganza-häät herra presidentille, koko Lilongwen City Centre on revitty auki kolmi-nelikaistaisten avenueiden tieltä (portugalilainen Mota-Engil rakentaa. Hassua että herra presidentti lomailee säännöllisesti Portugalissa ja hänen kartanot+niille johtavat tiet tulevat ihan ilmaiseksi kuntoon), järjettömän kokoinen (tyyliin Karpaattien nero/Ajatusten Tonava) hotelli-konferenssikeskus nousee näiden keskustan avenuiden keskelle ja omia pankkitilejä tuetaan lahjoitetulla/lainatulla valuutalla.

Rehellisyyden nimissä pitää taas sanoa, että malawilaistenkin riveistä kuuluu jo napinaa.

Mua vähän väsyttää taas nää touhut. Uskokaa pois, Bingu vetää jossain vaiheessa sen elinikäinen presidentti-kortin hihastaan.

Hölökohtaisella puolella täällä on sanottu eka varmasti tunnistettava sana. Onhan "ättä" ja "kä" jo kuultu moneen kertaan äitinä ja iskänä, mutta ne on kyllä saatu ulos myös koiria ja valokuvia tarkoittavina. Viime viikolla tuli sitte "kekko".

U. hokasi eräänä päivänä gekkon olohuoneen seinällä ja innostui ihan kamalasti. Siinä kerrottiin otuksen nimi, ja likka hoki sitä ahnaasti.

Seuraavana päivänä sama otus oli seinällä, ja siitä seurasi "kekkokekkokekkokekko". Sitä seuraavana päivänä oli ssaman lajin sisilisko terassilla ja taas tuli kekkoa. Eli kaipa se on uskottava että otus-sana-yhdistelmä noiden osalta on nyt hallussa.

Patrick ja Suzie ostivat madamin rahoilla fillarin että saavat kuljetella poikaa kouluun ja ajaa muutakin huruajoa.

Lentelyä odotellessa.