Se oli myynyt toissapäivänä leikkurin. Saksalaiselle. Vaikka meili lähti maanantaina krautille "älä osta, selvitellään asiaa".

Paddy olisi siis tarvitsemassa 60 000 Kwachaa Suzien isoäidin kato korjaamiseen. Sadekausi tulossa ja kaikkea. Ihan pätevä syy, sinänsä.

Hän koitti tuota summaa lainata meiltä, samaan tarkoitukseen, jo kesäkuussa. Annettiin 25 kiloa lainaa. Sitten lähtiessä loppu laina mitätöitiin ja ruskeissa kirjekuorissa P & S saivat vielä yhteensä 50 000 Kwachaa.

Musta tossa oli jo jonkin verran yli oletetun tarpeen.

Ei tiedättekö kauheasti naurata kun ajattelee, että kuinka tyhminä mzunguja pidetään. Kaikkihan niille menee läpi kun mzungu ei viitsi puuttua vilpistelyyn, koska huijaitu raha noin periaatteessa on suoraa kehitysapua. Hell, onhan Chikondilla ja Alexilla polkupyörätkin. Siinä on vaan sekin, että niiden fillarien lisäksi Suziella on uusi tekotukka ja Patrickilla viikonloppuisin pää täynnä.

Jätkä jaksoi puolitoista kuukautta pitää konetta, jolla olisi ollut mahdollista tuplata oma kuukausipalkka. Miettikääpä sitä. Sekä sitä, että Patrick olisi halunnut pankkitilin, jolle koulurahat olisi talletettu.

Tämän lukuvuoden koulumaksut ovat jo sakemannilla. Pienen pojan rankaiseminen vanhempiensa idiotismista on väärin, eli koulu jatkukoon, ainakin niin kauan kun niitä maksettuja kuitteja ilmaantuu.

Ollaan kyllä lähettämässä Patrickille henkilökohtaista kirjettä, jossa tiettyjä asioita vähän selitetään.

On vähän pettynyt olo, siitä huolimatta että tämä oli ihan realistinen skenario. Tämä keissi on ihan sitä itseään, eli perseilyä. Perseilyä, jolla ei ole mitään tekemistä kouluttamattomuuden tahi muun klishe-syyn kanssa.