Nyt täytyy kyllä valittaen todeta että taitaa mennä vauvablogiksi tämä yritelmä. Vai mitä pidätte päiväni kohokohdasta: Kävin kaupassa ja ostin jauhelihaa. Saattaa toki olla, että ajan vielä tänään parrankin. Toisaalta se voi kyllä olla liiallista hurjastelua ja wild sideä, joten jätetään ehkä huomiselle raakkaaminen.

Vastiketta likan kurkkuun kaadellessa on siis päivä mennyt. Kauppareissulla kirosin taas sitä, että ei tullut hommattua kamerakännykkää. Oli meinaan koominen näky kun vartijafirman avolavapaku kuljetti kahdeksaa kuonokopallista, korvat höröllään etutassuillaan laitojen yli roikkuvaa sakemannia jonnekin. En huomannut että koirat edes olisivat olleet kytkettyinä mitenkään lavaan.

Ostin lehdenkin. Siitä selvisi, että malawilaisen minimipalkka/päivä kaupungeissa on 130 kwachaa. Euro on tällä hetkellä 210. Lehti maksoi 100.

Keskuspankilla ei ole valuuttaa. Tai onhan niillä. 110 miljoonaa taalaa. Sillä pyörittää maahantuontia puolitoista kuukautta.

Onneksi Kasungussa on nyt saatu auki se uraanikaivos. Ovat arvioineet että se tuottaa Malawille kymmenessä vuodessa miljardi US-dollaria. Hyvä hyvä.

Sitten ne huonot uutiset (tätä ei lehdessä lue): Avokaivos, sadekausi, kaivoksen läheisyydessä lukuisia jokia. Valumavedet, mihin menette? Melkein vetoa löisin että malawilaisittain niille vesimassoille on varattu ehkä kolme 200 litran tyhjää tynnyriä rännien alle. Ja vaikka kuinka olisi suunnitelmaa ympäristönhoidosta tehty, ei sen toteuttaminen tule kuitenkaan (kyynistä, niin kyynistä) toteutumaan.

Työsuojelun toteutusta en edes viitsi arvailla. Ja mitäs sitten vaikka vähän radioaktiivista pölyä mainarit joutuisivatkin hengittämään? Eliniän odote on kuitenkin laskenut jo tasan 36:teen vuoteen. Ei se syöpä kerkiä noilla luvuilla kehittymään...

Jaa niin että mihinkö ne vedet sitten menevät? No loipulta tietysti Lake Malawiin. Ensin niistä joista on kuitenkin juotu ja niissä on pesty pyykit sun muut. Onpa niistä tietysti sitä ennen otettu mahdollisesti kasteluvettä pelloillekin.

Niin että muistakaa sitten 15 vuoden päästä tämä kirjoitelma kun A-Studio tekee juttua uudesta Afrikassa paljastuneesta ympäristökatastrofista.

Kyynikko kuittaa.