Tänään kerrotaan kahdesta sattumuksesta. Sen lisäksi siis että ugandalainen integriteetti ei riittänyt mopon renkaan kunnolliseen paikkaamiseen. Oli gummi taas tyhjänä aamulla...

Ensimmäinen niistä stooreista koskee Carl-poikaa. Minähän sairastelin viime viikon lopun ynnä tämän alun.

Perjantaisin meillä on aina ainekirjoitusta. Carl on jo viisivuotiaasta lähtien ollut varma, että hänen ei tarvitse osata kirjoittaa. "Ja mikäs siinä sitten" on ollut äitinsä lähestymistapa. "Kun se rupeaa aina huutamaan jos sille sanoo ei..."

Viime viikolla C. oli saanut aikaiseksi rapia tunnissa kymmenkunta riviä. Ihan hyvin, mutta ei läheskään tarpeeksi. Prossy oli kuitenkin kehunut ja sanonut että ensi viikolla sitten tuplat.

Mikä oli johtanut tänä aamuna tilanteeseen, jossa 7,5-vuotias jannu ei ollut suostunut laittamaan vaatteita päälleen. "Kun siellä joutuu kirjoittamaan." Ja äiti oli tämän hyväksynyt. Sanktiot? Joo ei, eihän sitä nyt. Ahdistuu pian lapsi parka.

Toinen stoori. Käytiin hommaamassa joulukoristeita. Kuusta sun muuta muovihärpäkettä.

Asteltiin Gamen parkkipaikalla kun mulle tuli paranoidi fiivis auton ovien suhteen. Nappaisin E:ltä koukut ja kävin katsomassa että lukossa ovat. Siinä sitten palailin kohti kauppaa ja jäin Land Cruiserin alle.

Sieltä tuli meinaan muija, omalle oikealleen katsoen ja kokoajan kuitenkin omaan vasempaansa kääntyen. Parkkipaikan suojatien kohdalla.

Noteerasin sen akan haahuilun kabiinissa omalta kannaltani sekunnin verran sopivan ajoissa  ja osasin hieman varautua. Sain siis osuman, auton keulan keskellä, vain jalkaani. Tämä siksi että osasin hypätä puskurin kautta siihen keulalle. Olin IRL Jackie Chan.

Hyppäsin siitä alas ja löin nyrkillä, samalla värikästä palautetta ugandalaiselle autoilijalle antaen, Toyotan konepeltiin. Sattui nyrkkiin mutta ihan varmasti tuli myös lommo.

Mitä sitten tapahtui?

Ko. autoilija ajoi pois ja mun kimppuun kävi paikallinen täti-ihminen. Oli kuulemma tosi rumasti tehty. Siellä oli lapsikin autossa ja kaikkea. Ei mennyt jakoon kysymykseni siitä, että "Olisi sitten pitänyt sovinnolla meikäläisen jäädä kaksi ja puoli tonnia painavan nelivedon alle? Että palautetta totaalisokeudesta ei saa antaa?"

Tämä oli taas vissiin sitä rasismia?