Kaasuhella = Se ainoa toimiva ruuanlaittokoje, kolmen kiven, kattilan ja nuotion lisäksi siis. Pohdinnassa ollut moisen hankkiminen jo kohta kolmisen vuotta, eipä ole tullut hommatuksi. Kosanpullotoimisia, koska Luojan kiitos kaasuputkia ei ole kylässä räjähtelemässä.

Kaatopaikka= Mikä tahansa sadevesioja, minibussipysäkki tai vastaava. Tunnistettavissa nopeimmin maassa lojuvien sadan miljardin muovipussin ansiosta.

Kahvi= Sakkaista ja kitkerää, siis paikallinen. Periaatteessa täkäläiset pavut ovat laadukkaita, mutta koska niitä ei osata paahtaa, on tilattaessa lopputuloksena mitä tahansa haalean teen ja terva-petroolin väliltä. Kotosalla suositaan Nairobin kentältä ostettua oikein laadukasta kamaa.

Kaide= Yleensä varastettu (puhuttaessa siis teidenvarsista).

Kanootti= Puunrungosta polttamalla ja kirveellä aikaansaatu ahkio.

Kaksinaismoraali= Malawi on Jumalan valtakunta ja malawilaiset ovat hartaita kristittyjä. Täällä ei tehdä huorin, anteeksianto ja armo ovat koko kansan hyveitä. Pimeällä tietysti voi vähän käydä ronaamassa naapurin muijaa, mutta eihän Herra silloin näe. Varkaat ja homoseksuaalit on kuitenkin syytä tappaa ennenkuin Jumala räväyttää Njassamaata Sodoma ja Gomorra-kortilla.

Kaksoiskansalaisuus= Tätä ei Malawissa tunneta. Ovat koittaneet saada Englannin alasarjoissa pelaavia Malawilaistaustaisia jannuja pelaamaan maajoukkueeseensa, mutta paha kurki kumminkin kun niillä hepuilla on jo brittipassit. Jostain syystä kukaan houkutelluista ei ole passiaan vaihtanut.

Kastelujärjestelmä= Ei ole, meikäläisessä mielessä. Kastelukannu.

Katuvalo= Yleensä pimeänä, paitsi presidentinlinnalle johtavalla tiellä.

Kerjäläinen= Risteyksessä seisova pikkupoika ja sokea "setä". Joskus tekee pahaa ja on pakko antaa, vaikka sekin on väärin.

Kierrätys= Kaikki kiertää. Viimeksi näin Patrickin ja Suzien ylpeänä esittelemän sohvakaluston, joka meikäläisittäin olisi ollut kaatopaikkakypsä. Kaljapullonkorkeista voi tehdä penaalin.

Kondomi= Hyi ja kauhistus. Lipido menee miehellä jos näitä käyttää. Mainoksia näkyy kyllä katujen varsilla. Näissä kaupallisissa tiedotteissa esiintyy yleensä pertti pervon oloinen jannu, jota lissu lutk* on ryhtymässä miellyttämään.

Koulu= Mitä vaan maissipellonreunan ja modernin koulurakennuksen väliltä. En tätä sen enempää ala määrittelemään, tulisi liian pitkää tekstiä.

 

Sadetta ollaan saatu. Viikonloppuna pidettiin myös suomalaista pikkujoulua. Kanalaan piti saada tänään asukkeja, mutta olivat kotkottajat päässeet loppumaan. Oli kuulemma enää tipuja jäljellä, joten venaillaan sitten muutama viikko että saadaan täysikasvuisia.

Rahua on paalautunut tilille rapia viissataa, ja lisää on ilmeisesti matkalla päätellen lähettyjen meilien määrästä. Kiitosta.

TJ Kaksi päivää.