Joopas eipäs. Aloitetaan pikku pikku lehdistöosuudella.

DPP se vaan jatkaa sisäisen demokraattinsa etsimistä. Nyt oli puoluekokouksessa annettu Penalle ja kaikille muillekin kenkää. Muutama ministeri oli ilmoittanut että koskapa puolue on määrännyt että he eivät saa vaaleissa asettua omissa piireissään ehdolle, he käyvät vaalitaistoon sitten itsenäisinä edustajina (ja menevät läpi niistä piireistä). Eihän se passaa, kenkää! Lehdessä on hassun näköisiä valokuvia isoista miehistä joilla kaikilla on kokouksessa Bingun kuvalla varustettu chitenje ympärillään. Ei auttanut tälllä kertaa kuvien palvonta heitä.

Kolera on vienyt nyt 52 henkeä multiin. Näistä kuulemma 39 Lilongwessa.

Vaalikomissio oli tehnyt tutkimuksen opposition pyynnöstä. Kuulemma tiedotusvälineet suosivat istuvaa hallituspuoluetta juttujen teossaan. Positiiviset puolueita käsittelevät jutut menivät itsenäisissä medioissa 100 % DPP:lle. Valtiollinen mediatalo MBC oli paljon demokraattisempi. Radio ykkösellä 98 % positiivisesta julkisuudesta DPP:lle, radio kakkosella vain 93%, lopun 7 prossan mennessä (oho!) UDF:lle.

Negatiivissävytteisissä jutuissa UDF keräsi murskavoiton 88 prosentillaan.

Eniten tutkimuksessa yllättää se, että a) se on yleensä tehty ja b) sen tulokset on saatu julkaista lehdistössä. Toisaalta taas: Ihan samahan se on. Koko kansasta lukutaitoisia on miehistä n. 70% ja naisista n. 45%. Eikä noissa kylissä/näissä kaupungeissa kansa lehtiä lue. Liian kallista hupia olisi sellainen.

ESKOM eli paikallinen sähköfirma on lopettanut sähkökatkoistaan ilmoittamisen lehdissä. Tarkoittaako tämä sitä, että nyt elktroni juoksee aina ja kaikkialla? No ei.

Viime viikolla oli joka ainoa päivä ainakin 2-3 tuntia sähköt poikki. Kolmena aamuna jäi aamukahvit saamatta (tekee tosi hyvää tällaiselle aamuisin ihan päivänsäteenä vaeltavalle mörölle). Lauantai-iltana napsahti tasan samalla hetkellä kun tuomari vihelsi Merseysiden Royal Bluesin pelin päättyneeksi.

ESKOM ilmoitti viime viikolla arvoisille ja valued asiakkailleen että probleemat ovat "indefinite". Eli tätä piisaa. Syykin oli mainittu. Menee kuulemma roskaa niin paljon voimalaitoksien pyöriin että ei pysty.

Miten olis pojat jos vaikka huoltaisitte niitä vedenottamoitanne? Vaikka ettehän te pysty siihenkään. "Kun se ei oo rikki niin mitä sitä korjaamaan. Tehdään jotain katos vasta sitten kun taas poksahtaa." Näinhän minäkin toki toimin pikkupoikana esim. fillarin jarrujen kanssa, ei siinä mitään. Pikkuisen omituiselta toi kuitenkin kuullostaa kun puhutaan sähkömyllyistä. Vaikka ei siinäkään mitään. Näinhän täällä toimitaan. "Herra röntgenhoitaja. Tosta teidän masiinasta paistaa muutamasta kohdasta kuvia otettaessa aika kummallinen valo..." "Äääh. Ihan hyvä se vielä on. Sitäpaitsi tars saada vähän ekstraa että mä viittisin soittaa huoltomiehille."

Tuosta naisten lukutaidosta sain viime viikolla ihan konkreettisen esimerkin kun vein Suzien ja lapset lääkäriin. Suzie ei osannut kirjoittaa/lukea lekurin asiakastietolomaketta.

Sambian presidentti on tulossa kylään. Sehän tietää taas sitä, että kaduilla on poliisia vahtimassa/pysäyttelemässä liikennettä ihan tarpeellinen määrä. Uutena ilmiönä tällä kertaa on Bingun ja naapurin Bandan kuvien avokätinen ripottelu pitkin liikenneympyröitä ja muuten villkaita tienpätkiä.

Vai että kisat sunnuntaina. Täytyy varmaan tulla heittämään pehmonallea kentälle. Meillä on tosin lauantaille suunnitteilla noitarumpusymposium jonnekin päin maailmaa. Miten on? Löytyykö matomatkamiesmaaille (2kpl) yösijaa sudeetti-Turengin seudulta? Vaikka jostain sieltä rautatehtaan lähistöltä? Ja sopivanruskeata kanssa?