Sain tämmöisen Empalta meiliini. Ennekin olen näitä paikallisten nimiä jonkin verran ihmetellyt, mutta kyllähän noissa allaolevissa on taas vähän mitvit:in makua. Tiedän kyllä, että nimiä lapsille annetaan täällä vähän niinkuin ajankuvana. Eli jos perheessä on lapsen syntymän hetkellä asiat hienosti ja on varaa hommata vaikkapa polkupyörä, voi lapsen nimeksi ihan hyvin tulla silloin Bicycle. Tai jos synnytys on kovin kivulias/vaikea saatetaan nimeksi pastorille ehdottaa Pain:ia (yhden tällaisen tiedänkin. Sillä kertaa kappalainen oli kuitenkin kieltäytynyt moisesta nimestä.)

Eli aiemmin täällä mainittu Cheese on Toast kertoo siitä että on ollut kuvitteellisessa jääkaapissa muutakin kuin valo. Joe Bananan (jonka muuten tapasin Malawi-Mosambik fudismatsissa) nimen alkuperää en ole vielä saanut selville. Pidemmittä puheitta, here comes:

"You know the story........................names of babies born in local
clinics and hospitals after the harmonised elections in Zimbabwe

Runoff Moyo
Senetorial Chirumhanzu....................
Candidate Pote
Independant Maposa
Rigging Hamadziripi
Electoral Commission Ndlovu...............
Foreign Observer Chimunda
Neck Toneck Nyamadzawo
Sadhaki Sibanda
Heavy Weight Utaunashe
Fiftythree Percentage Ndlondlo............
Released Results Matongo
meticulous verification chinengundu.......
free and fair Pazvakawambwa
Rerun Mombeshora
Rural Stronghold Khaliyathi
constituency Madison
Polling Station Nhamoinesu
Ballotbox & Ballotpaper Kunonga (Twins)"

Näitä saa ihan vapaasti käyttää kaikki kotomaassa multiploitumista odottelevat tutut. Ei kuullostaisi pahalta: Vapaa ja Reilu Virtanen (on muuten sellainen autokauppiasnimi ettei mitään rotia). Tai vaikka Ehdokas Mäkinen...