Tällä kertaa ei kuitenkaan käsitellä Maisan seikkailuja Kaken ja frendien kanssa. Emme myöskään puutu Mato Matalan omppukopterilla lentelyyn.

Ukko ite, itsenäisyysmonumentissa. Taitaa olla Uganda maailman ainoita maita, jossa independence-hässäkään on ikuistettu itävaltalaisen akvarellimaalarin kuva. Tämähän tietysti johtuu siitä, että ugandalaisia palveli King's African Riflesissa Aatua nuijimassa. Tämä tieto voi olla joskus tarpeen pubivisassa.

Ei liene epäselvää etteikö tämä monumentti olisi peräisin edellisessä kuvassa mainitun kahinan voittajakulmauksesta. Siellä horisontissa se sosialistinen päivänkoitto häämöttää edelleen. "Horisontti= maan ja taivaan yhtymäkohta, joka pakenee sitä mukaa kun sitä koittaa lähestyä".

Bujagali Falls päivällä ja aamulla. Kyllä siinä vitos-graden kuilussa rafting-lautat vikkelästi juoksivat. Nämä ovat siis Jinjassa, Valkoisen Niilin alkulähteillä. Tai niin no, oikeastihan ne lienisivät jossain Victoriajärven vastarannalla. Täältä joki kuitenkin saa jokimaisen muotonsa. Sinisen Niilin alkulähteet ovat jossain Etiopiassa. Valkoiseksi tätä joen haaraa kutsutaan juurikin lukuisien koskiensa vuoksi. Sieltä löytyy mm. Widowmaker ja Dead Dutchman-nimiset kosket. Ei liene niiden nimien alkuperässä selvitettävää. Koskien kuohu meinasi yöllä peittää alleen Vesa Jokisen herkät tulkinnat ihmismielen liikkeistä.

Sunset cruisilla käytiin kanssa. Osasta seurakuntaa se oli booring, joten "maito tuttista", olihan jo illallisen aika ohitettu. Hyvin sopii likalle meikäläisen paita.

Hedonistiset kulutusjuhlijalänkkärit paukkivat backbagger-lodgeen ja polttivat 3 litraa bensaa minuutissa jet boatin kyydissä. Ihan hauskaa oli, kerran tehtäväksi.

Täpö bensarekka nurin ----> 8 kilometriä afrikkalaisen järjestelmällistä autojonoa. Meillä meni rapia tunti seisoskellessa, ja sekin vain siksi että allekirjoittanut suoritti kanssa luovaa afrikkalaista autoilua.

Tämä tapahtui eilen tuossa nurkilla. Hajira oli nähnyt homman. Känninen kuski oli jo toissapäivänä rysäytellyt, mutta jostain syystä kaveri oli päässyt jatkamaan matkaa. Eilen oli sitten Mark kakkonen (oikeasti) lähtenyt lapasesta. Tulos oli kolme alle kahdeksan vuotiasta vainaaksi kotiovellaan ja yksi neljän lapsen isä kanssa. Kuski oli vähän aiemmin täräyttänyt bodakuskin nurin, ja motoristi oli lähtenyt pystyyn päästyään perään. Oli saapunut tälle onnettomuuspaikalle, ja muun köörin antaessa sakinhivutusta autossa olleille hän oli kaatanut kolme litraa bensaa kiesiin ja tulta päälle. Kuvan herrasmies napsii autonraadosta varaosia...

No joo. Keksimmäisessä kuvassa huutava ukko on kunnanjohtajaehdokas kuvattuna hetki vaalivirkailijan mottaamisen jälkeen. Vaalivirkailija kun oli ihan tyhmästi pyytänyt ukkoa pitämään viime hetken agitaatiotaan jossain muualla kuin äänestysämpärin vieressä.

Vasemmalla alhaalla on NRM:n kannattajien auto, josta löytyi vanhan liiton seipäitä, rautaputkia ja nauloilla varustettuja kakkosnelosia. Olivat olleet juuri jakamassa satsia erään äänestyspaikan vieressä kun poliisi saapui paikalle.

Ei pidä ihmetellä täkäläistä liikennettä jos lehden autoiluosastossa on tällaisiä juttuja.