Tuli sitten "käväistyä" paikallisessa viihdekeskuksessa area 43:lla. Kovasti oli baaria baarin perään. Tai siis bottle storea kuten täkäläiset kapakoitaan kutsuvat. "Käväistyä" sen vuoksi, että kotona olin siinä viiden maissa aamulla.

"3rd World Cafe", "Asian Bar", "Harry's" sekä otsikossa mainittu "Chez Tembo" tulivat tutuiksi. Tai tuolla Harry'sissa ei oikeastaan juuri oltu koska heiltä poksahti äänentoisto juuri kun sinne saavuimme.

Malawin pojat olivat juovuksissa. Suurin osa oli samassa kunnossa kuin rankasti koulun loppua juhlinut teini Hietarannassa. Eli hyvä että pystyssä pysyivät. Ja nimen omaan pojat. Naisia ei juuri näkynyt, ja ne jotka bongasin olivat maailman vanhimman ammatin harjoittajia. Ei, ei putkimiehiä... Itsehän olimme vaikeuksia välttääksemme melkolailla iisisti.

Meillä oli paikallista seuraakin. Firman työntekijöitä. Mukavia tyyppejä. Kovin olivat huolissaan turvallisuudestamme. Tai oikeastaan siitä ettei meiltä lähde kävelemään omaisuutta taskuistamme. Kova oli nimittäin paikallisilla yritys keventää meitä maallisen omaisuutemme taakasta. Jokaisen taskuilla kävi jossain vaiheessa joku kokeilemassa. Tähän olimme kuitenkin varautuneet ovelilla lompakko/puhelin-kätköillä, joten seurauksena ei ollut muuta kuin muutama nolostunut tumma naama kiinnijäämisen jälkeen. "Nice try asshole...". Ihme selityksiä rahantarpeeseen kuultiin myös lukuisia. Paras oli "joo mä meen varmasti takaisin secondaryyn mutta mä tarvisin vähän rahaa siihen. Semmoisen tonnin kun antaisit. Ja sun sähköpostiosite auttaisi kanssa sinne kouluun menoa ihan kamalasti." Just niin. Yhdeltä yöllä pienessä sievässä tulee malawilaiselle helposti mieleen kouluttautumisen ja elinikäisen oppimisen tärkeys.

Chez Tembo's oli ei-malawilainen-experience. Strobot vilkkuivat ja laserit sykkivät. Trance pauhasi. Noissa muissa paikoissa musasta vastasivat paikalliset DJ:t ja tarjonta oli Luciusta sekä kuuminta hottia olevaa Rn'B:tä. Lucius oli pihalla vetämässä keikkaa. Tai siis olisi ollut. Lämppäriakti sai vedettyä settinsä läpi ihan normaalisti. Kas kummaa kun tuli Malawin Sotilaan vuoro ottaa stage haltuun pamahtivat sähköt. Vain ja ainoastaan pihalta. Sisällä meno jatkui kuin ei mitään. Paikalliset olivat aivan saletteja että taas veti Bingu töpselin seinästä. Eivätkä he välttämättä asiassa väärässäkään olleet.

Eli kivaa oli. Erilaista.

Poliittiselta rintamalta kuului perjantaina odotettua infoa. Oikeus päästi Muluzin vapaalle jalalle. Tai siis syyte hylättiin, ainakin alustavasti. Ukon pitää kuitenkin ilmoittaa maastapoistumisistaan tästä lähtien etukäteen. Lisäksi hän on vieläkin ilmeisesti kotiarestissa. Herra olisi nimittäin halunnut osallistua itseään tukevaan mielenosoitukseen eilen Blantyressä. Eivät olleet poliisit päästäneet miekkosta omiensa joukkoon. Seurauksena oli "rally"n pitopaikoilla mellakkointia ja poliisin kyynelkaasuvaraston tyhjentämistä. Lilongwessa oli taas tavalliseen tapaan uneliaan rauhallinen sunnuntai. Eli ei tarvitse vieläkään tänne suuntaajien varata matkaansa mellakkakypärää/SAKO 7.62:ta.

Ny mä meen salillle. Päivänjatkoja.