Al Shabaab se vaan jaksaa. Nyt olivat kertoneet taas vaihteeksi että kohta paukkuu. Syynä Ugandan joukot Somaliassa. Toisaalta tämä ilmoitus tuli Ugandan hallitukselta ja ajoittui jännästi täkäläisen opposition suunnitteleman mielenosoituksen alle. Eli nyt on taas poliiseja lisätty vähän kaduille.

Toinen jutska: Kampalan pormestarivaalit voitti siis oppositoin ehdokas. Nyt, kuinka ollakaan, halllitukseen on perustettu Kampalaministerin vakanssi. Tällä ministerillä on lopullinen päätäntävalta kaupungin asioista. Näin siis pormestarin virasta tehtiin melko puhtaasti näytösluontoinen.

Kampalaministeriksi oli alkuun ehdolla... niin. Vaalit hävinnyt Sematimba. Eivät kuitenkaan NRM:ssä kehdanneet häntä valita, joten nyt asioista tulee päättämään joku muija eli Museveni. Tämän liikkeen mahdollistaneet juuret johtuvat melko pitkälti siitä, että oikein ketään ei kiinnostanut äänestäminen kunnallisvaaleissa. Ja miksi olisi kiiinnostanutkaan kun vaalitulos mitätöityi viimeistään nyt.

Mistä tullaan kotomaan asioihin. Kunniakonsulin kämpillä on ollut eilen ja tänään mahdollisuus käydä antamassa tukensa Akulle, Kekkoselle tai O.V. Kuusiselle. Ajattelin käväistä tänään.

Olenpa siis kurkkinut muutamia vaalikoneita läpi, ja muutama asia on hymähdyttänyt. En nyt ala agitoimaan sen enempää. Sen vaan sanon että onhan se jännä että sinne ei-niin-suositut päähän napsahtaa Suhosen Apea ja muita "vihreitä". Nuo hipsut laitoin siksi, koskapa kymmenen "huonoimman" joukko oli puoluekannaltaan: vihr, vihr, vas, vihr, vihr, vihr, skp, skp, vihr, skp. Kokolailla samoilla prosenteilla ja vastauksilla. En sano, että kaikki komukat olisivat vihreitä, kyllä sieltä ihan aatteen ihmisiäkin kai löytyy mutta, mutta, mutta... Saahan sitä ihminen punikki olla jos haluaa, ei siinä mitään. Ei se termi "vihervasemmisto", jota olen tähän saakka pitänyt ehkä hieman leimaavana ja vääristelevänä, taida kuitenkaan niin kaukana totuudesta olla.

Eikä nyt pidä käsittää väärin. Turvaverkon kannalla täällä ollaan, ilman kyykyttämistä ja sataa miljoonaa komiteamietintöä Puolueen sosiaalisektorin oikeinpäinajattelunedistämisenmuutosagenttityöryhmiltä.

Käykääpä siis tekin uurnilla. Ei sen ole väliä meneekö se ääni Akulle tai Mikille. Kunhan menee.