Patrick kävi kyselemässä yksityiskouluista paikkaa/hintoja Chikondelle.

Perusopetus valtion koulussa olisi maksutonta, mutta kun ekaluokalla on yhtä opettajaa kohti yli sata viisivuotiasta, ei niihin menolla ole mitään vastaavaa hyötyä. Yksityiskoulut taas ovat melko kalliita, eli puhutaan n. 350 eurosta vuodessa. Jos poika/pojat (heillähän on myös Alex-herra, jonka koulutaival alkaa parin vuoden päästä) kävisi primaryn läpi, tarkoittaisi se 2100 euron laakia per pää. Eli 4200. Jopa neljän ensimmäisen vuoden yksityiskouluaika auttaisi perus-opiskelutaitojen oppimiseen pienemmässä ryhmässä. Niiden avulla valtion koulussa sisältöjen opettelu sujuisi varmasti paremmin. Oppiaineiden sisällöt ovat nimittäin samat niin valtion-kuin yksityisenkin koulussa. Tämä tekisi 2800 euroa.

Olemme ajatelleet jo pitkään että mikä olisi meidän kultainen kädenpuristus Patrickille ja Suzielle. Meidän varmaa täälläoloamme kun on jäljellä enää viitisen kuukautta (jatkoa toki neuvotellaan parast aikaa). 4200 on kuitenkin aika paukku rahaa, jopa tällaisille sikarikkaille kehitysapurahojen tuhlaajille kuten me.

Tämän blogin päivittäinen vakikävijämäärä pyörii siinä 110-130 lukijan tienoilla.

Haluaisitko sinä, rakas lukijani, olla osa kehitysapua joka varmasti menisi lyhentämättömänä perille, ilman että jokin organisaatio nappaa 90% lahjoituksestasi? Meillä täällä on keinot, jolla mahdollinen avustuksesi menisi vain ja ainoastaan poikien koulunkäyntiin, eikä esim. Patrickin kuppilareissuun. Toisin sanoen vaikka itse lähtisimmekin maasta ensi huhtikuun lopulla, tänne jää luotettavia valkonaamoja, jotka eivät tule kuuna kullan valkeana tätä maata jättämään.

Jo Kossupullon hinnalla jokaiselta tulisi yhden lapsen neljä ensimmäistä kouluvuotta täkäläisittäin tehokkaassa opetuksessa turvatuksi. Kahden Gosanin arvolla hoituisi kummatkin. Jos tämä saataisiin aikaan, voisin kuvitella tämän ruokakunnan pystyvän järjestämään loput kaksi vuotta.

Eli nyt olisi sitten paikka hankkia jouluksi itselleen oikeasti hyvää mieltä.

Jos olet kiinnostunut avustuksesta, laita tämän kirjoituksen kommenttiosastoon sähköpostiosoitteesi.