Jaa mistäkö tiedän? Numeracy-koordinaattori tulee arvioimaan mun matikan opetustani. Luvalla sanoen mä olen kyllä tätä koordinaattoria noin kaksi kertaa parempi opettamaan matematiikkaa. Jaa mistäkö mä sen tiedän?

No kun nuo arvioinnit/kokeiden tulokset ovat edelleenkin sisäisen julkisesti näkyvissä meidän serverillä ja tää tyty opettaa mun entisiä oppilaita.

Asiaan. Koordinaattori oli eilen käynyt arvioimassa uus-seelantilaisen hepun tuntia ja sitten tänään huutanut naama punaisena rehtorin kanssa palaverissa. Syy: Heppu oli muuttanut Abacus-matikan opetussuunnitelman/-ohjelman tuntsarin ryhmäjakoa kolmesta kahteen. Varoituskirje on tulossa.

Me vedetään huomenna lukujen tuplaamista. Ei, ei me Jokeripokeria olla pelaamassa (iso-iso-pieni-iso-seiska, useimmiten vielä risti7). Ajateltiin vetää warm-up ja opetussessio tuon paska-Abacuksen pohjilta ja sitten liikuttaa muksuja tasoryhmissä siten, että yksi ryhmä pelaa nopilla ja sormilla lukujen tuplinkia, toinen tuplailee tietokoneilla (saatiin pöytäköneen vierelle tällä viikolla läppäri ja englanniksi löytyy aika hyviä ja helposti eriytettäviä pelisivuja. Kyllä kolme muksua/kone vielä sujuu) ja kolmas poppoo tekee oppikirjoilla ja vihkoilla hommia. 10 minuuttia per mesta.

Eli modifioitu on, rajustikin. Ja vihoissa ei edelleenkään ole Learning Intentionseja kirjoitettuna. Niissä kun on sivu- ja tehtävänumerot niille jotka haluavat kyylätä. Plus että jos vihkon sivulla on 15 kerto- ja jakolaskua niin pitää kyllä olla aika tampio jos ei siitä jo tajua mitä on harjoiteltu.

Ajattelin sipaista sen koulun läppärin ja tämänkin vaivihkaa nauhoitukselle.

Eilisessä kokouksessa aiheena oli kaksikielisyys ja ei-yhtään-englantia osaavien lasten tukeminen. Ihan ammattilaisilta kerätystä aineistosta selvisi taas, että olisi ehkä hyvä ottaa näitä muksuja kerran päivässä erilleen ja opettaa niille alussa "hengissä pysymis"-sanastoa. Oppitunneilla toki visuaalit mukana tms.

"Tottakai me näin voidaan tehdä. Miksi ihmeessä teillä on sellainen käsitys, että curriculumiin pitää hirttäytyä niin tiukasti kiinni?" Pisteet tämän sanoneelle matikkakoordinaattorille.

Meidän rehtori tietää kuitenkin paremmin ja hän sen sanoikin. Muistan mä kun hollantilaispimun vanhemmat toivoivat ranskan tuntien sijaan englantiummikolle 1-1 englantihetkiä. Mäkin sitä toivoin. Hyvin meni kolme viikkoa ja sitten ei enää käynytkään koska curriculum.

Huomiseen ;-P