Jaa mee toivotam'

Kuusessa ollaan.

Joulupukki puree ja lyö.

Kotomaassa ollaan, vaikka Arlanda ja Finnair aika hyvin estelivätkin. Italialainen/etiopialainen tehokkuus piti konetta viime perjantaiaamuna maassa siksi kauan, että kun laskeuduimme Vanhan, vapaan ja vuoristoisen pääkaupunkiin kerkisin juuri ja juuri näkemään sinivalkoisten siipien perävalot. Arlandassa kukaan ei tiennyt/ottanut vastuuta mistään, mutta ymmärsihän sen. Olimme varmaan koko kentän historian ensimmäiset ihmiset jotka olivat lentonsa missanneet.

Economyt Finskillä olivat täynnä. "Onko teillä tilaa busineksessä?" Olihan niillä, mutta ei voi upgreidata. Mielenkiintoista oli se, sillä kaikkihan me tiedämme että Finnairin Helsinki-Tukholma välillä kuolevaisten ja paremman väen välinen ero on tasan tarkkaan se harmaa, kulahtanut verho. Niinpä venailimme Tukholmassa seitsemänkuisen kanssa seitsemisen tuntia.

Oma matkalaukku kerkisi perille lauantai-iltana. U:n kassit tulivat sunnuntaina ja E:n muistaakseni maanantaina. Tokihan nämä luvattiin pe-iltana saapuviksi tunti meidän lennon perään tulleella sinisellä ykkösellä.

U matkusti järkyttävän hienosti. Matka-aikamme venähti nyt kolmeenkymmeneen tuntiin, ja en valehtele jos väitän että yhteensä itkua tästä oli ehkä tunti. Isillä oli vähän enemmän.

Sikapiikistä saatiin koko porukka viime yöksi kuumetta. Kättä särkee pirusti.

Malawissa oli maakin vähän tärähdellyt. Voin vaan kuvitella sen kaaoksen joka Karongan seudulla vallitsee. 250 000 ihmistä tien päällä. Tarvitsisivat kuulemma noin 45 000 telttaa sille jengille. Niillä on ehkä viisi omasta takaa. Lottovoittohan tuo järistys oli Bingulle, joka voi nyt helposti siirtää keskustelua maan tilasta tuon kolinan harteille.

Blogin lahjoitussaldo on tällä hetkellä 811 euroa, eli pelkästään te olette antaneet yhdelle lapselle 3 vuotta laadukasta opetusta. Nostan virtuaalihattuani. Arvio on, että pelkästään "vierailta" lahjoittaen saa toinen pojista 6-7 vuotta kasaan. Kiitos.

Eipäs sitten muuta kuin hyvää ja kaunista Juhannusta kaikille. Palailen astialle vielä tämän vuoden puolella. Jos vaikka sattuisi silmään taas jotain hassuja "suomalaisuuksia", joita ennen on pitänyt itsestäänselvyyksinä.