Täällä ollaan. Äänettöminä yhtiöosakkaina. Ebola näytti jo talttuvan viikonloppuna, mutta sunnuntaina alkoi sen päiväinen partaterien nieleskely. Äänikin on käheämpi kuin Parpallalla kuuden vuoden putken jälkeen. No, hän tosin on tainnut vetää jo kuusikymmentä kesää...

Nostivat tosiaan tuota benzinin hintaa vaatimattomalla 25:llä pinnalla. Se maksaa nyt sitten 1.04 euroa/l. Eihän se suomalaisia hintoja pääse vielä lähellekkään, mutta jospa käytäisiin pikku ajatusleikki:

Mitäs suomalainen keskipalkka tätä nykyä on? 2500/kk? Malawilainen keskiansio kuukaudessa on n. 24 euroa. Päivässä malawilainen saa siis n. 0.8 euroa. Saadakseen litran gasoa njassan on siis tehtävä n. 1,25 työpäivää. Suomessa päivässä tienataan n. 83 euroa. Samalla kaavalla 1,25 * 83= 104 euroa... Jumalauta! Tolla hinnalla kannattaisi ruveta tankkaamaan Chivas Regalia. Olisi halvempaa, huomattavasti.

Taidetaan nostaa Patrickin ja Suzien palkkaa. Taas. Tuo polttoaineen hinta kun heijastuu täällä aivan heti tuotteisiin. Joku arvioi jossain että kuljetuskustannukset muodostavat Malawissa 60-75% kustannuksista.

Bingu on antanut parlamentille perjantaihin asti aikaa hyväksyä ensi vuoden budjetti. Jos näin ei käy, hän pistää parlamentin taas jäähylle ennalta määrittelemättömäksi ajaksi. Eivät ole ämpeet tähän mennessä vielä keskustelleet sanallakaan koko budjetista. Eli hienosti taas vetävät.