Tänään pelataan hajavaihdoilla nolla nollaa. Punaisen jälkeen kiekkoa vaan päätyyn ja jos siihen pari taklausta saadaan vastapuolen tähtiin niin hyvä on.

Aloitetaanpas kirjainyhdistelmällä VVIP. Voi olla että tällainen puskassa asuvalta/kasvaneelta moukalta on päässyt menemään tällaisen konsonanttikasan käyttö siellä ulkomaailmassa ohi. Jos siis tällaista edes siellä käytetään. Täällä törmäsin eilen uutisissa (pikkuisen paradoksaalista asiassa oli se, että uutinen käsitteli kieltoa, jolla yksityiset radiokanavat tulivat bannatuksi näiden ihmeheppujen osallistumista tilaisuuksista raportoitaessa) ensimmäistä kertaa moiseen. Eli Very very important persoonia. Tähän kategoriaan kuuluvat:

Jännittääkö? En kerro ihan vielä........."Wait for it left hand side, wait for it..............I'm running free yeah, I'm running free................."

No ok. Ykköstrooperina ja ehkä jopa tositosítositosi tärkeinpänä meillä on The Big Kahuna. Toisaalta ymmärrän mutta en hyväksy. Pressa haluaa pitää itseään koskevan informaation omissa käsissään. Kakkospesällä meillä on sitten varapressa Joyce Banda. Tämänkin ymmärrän enkä hyväksy. Pressa haluaa pitää varapressaa käsittelevän informaation omissa käsissään (toisin sanoen siis mitään infoa ei julkisuuteen tule antaa). Kolmantena ja viimeisenä: Bingun uusi muija Calista somethingsomething. Mitvit?

Sitten meillä oli tässä taannoin, häiden jälkeen pikku-uutinen siitä, että Bingun muijavainaan sisko on heittäytynyt hankalaksi. Hän kun ei suostu muuttamaan pois pressanpalatsista. Tämä tuli ajankohtaiseksi kun uusi vaimo muutti kämpille. Tämä uuden muijan muutto kirvoitti myös sydäntäsärkeviä otsikoita siitä, kuinka hän ajoi Bingun lapset ulos palatsista. Paino oli sanalla "children". Nuorinkin pois ajetuista oli 28-vuotias... Otsikoinneista olisi voinut päätellä että joo-o, sinne joutuivat "muksut" nyt muiden viemärilasten sekaan. Todellisuudessahan heille järjestyi kyllä valtion lukaalit Blantyrestä ja Lilongwesta.

Toisaalta: Mitäs uutta tuossa oli? Otsikoidaanhan Suomessakin täältäpäin tulevia koskevaa uutisointia aika useinkin että "nuoriso sitä, nuoriso tätä" vaikka uutisen kohteilla olisi jo toinen tekolonkka menossa...

Tuo edellinen huomioni voipi kyllä selittyä seuraavalla pikku oivalluksellani:

Länsimaassa työnään kehitysmaata auttava ihminen on ehkä ymmärtäväisin olento päällä maan. Ääretön köyhyys ja sosiaalinen epäoikeudenmukaisuus selittää aina ja kaikkialla aivan kaiken. Ikinä, milloinkaan ei vaihtoehtona voi olla se, että osa meistä ihmisistä nyt vaan sattuu olemaan kusipäitä ihan luonnostaan. Tämä oma moraalisäteily on hyvä tulla kertomaan kehitysmaassa paikallisväestöä auttamisellaan riistäville (on tuossa pointtinsa kyllä, myönnetään. Onkohan rasistista kuitenkin sanoa että vaikka avustaminen on tavallaan riistoa niin hommahan on silti niin, että inhimillisestä näkökulmasta huomattavasti vähemmän tuhoa sillä saadaan aikaan kuin että annettaisiin kaikki ohjat paikallisille)  jauhonaamoille aina parin vuoden välein ns. kenttätarkkailun aikana. Eikä pahaa tietysti tee sekään että samalla reissulla pääsee ottamaan valokuvia ihan oikeasta köyhyydestä. Niistä värkättyä koskettavaa slideshowta on sitten mukava katsella kavereiden kanssa himassa siltä 42" HD-plasmalta.

edit: Myönnän. Tuo viimenen kappale on raju yleistys ja ehkä jopa provosointi. Ei se nyt ihan noin ole, koskapa olen minä tavannut lukuisia länsimaisia ihan jalat maassa-tyypin kehitysaputyöläisiä. Että anteeksi jos sellainen ihminen pahoitti nyt mielensä. Ilman kehittyneissä maissa työskenteleviä ei kehitysmaissa työskenneltäisi. Joskus vaan menee kuppi nurin tyylipuhtaiden idealistien kanssa. Niin että sori vielä kerran. 

Aika hajanaista oli tänään.