Matkat menivät jälleen kerran suht' jees (no joo, vauvakoppaa sai taas kysellä ja illallista vaille jäin kun nukutin U:ta), mitä nyt Nairobissa oli koneelta bussikuljetus kiitoradalta jostain kahden kilsan päästä terminaalille. Meillähän oli sateenvarjorattaat mukana, tagilla "gate delivery"-varustettuna. Kaksi bussia täyttyi nopeasti eikä rattaita näkynyt. Kysäisin yhdeltä liivimieheltä että ne vissiin tulevat sitten portille, ja vastaus oli että "tottakai". Oli vähän skeptinen.

Wallahi ne tulivat portille.

Meninpä sitten kenialaisen tiskiltä kyselemään, ja siellä sainkin sitten moitteita. Olisi pitänyt jäädä oikeasti koneen viereen, parin kilometrin päähän lentokenttärakennuksista, pimeässä, lapsi sylissä venaamaan niitä kiesejä ja sitten tönätä itsemme terminaalille. Kiitoratojen poikki.

Hohhohhohhoh!!!!!!!!!!!

Seuraava repliikkini olikin sitten "I WANT TO SEE THE MANAGER". Selostin paikalle saapuneelle pomonplantulle pääpiirteissään saamani neuvot, ja rip rap kun siitä lähti vikkelästi tämä ylivertaisten ohjeiden jakelija hahmottamaan meidän PegPeregojen olinpaikkaa. Löytyivät melko nopeasti.

Nairobi-Lusaka välin vietimme sylikkäin täydessä istuimallin 2-3-2-koneessa keskirivin keskimmäisellä paikalla. Siinä vaiheessa lapsi tuntui todelliselta rikkaudelta.

Vähän on sellainen Malawia halveksiva fiilis noiden homotuomioiden jäljiltä. Raamattu heiluu ja homoja verrataan Ruandan tapaan torakoihin jotka pitäisi tappaa. Pisteeksi peen päälle viime viikolla sai n. viisikymppinen heppu 10 vuotta linnaa 21 kuukautisen lapsen raiskaamisesta. Eli onhan se paljon pahempi juttu olla homo.

Oxfordin käynyt taloustiede-kaverimme oli laittanut pillit pussiin valtiovarainministeriössä. Ei kuulemma enää ammattiylpeys antanut myöden katsella sitä perseilyä.

Presidentti piti parlamentin avajaispuheen. Kuulemma seuraavan kymmenen vuoden aikana HÄNEN hallintonsa tulee perustamaan 5 uutta yliopistoa Malawiin. Ja get this te jotka tätä maata yhtään tunnette: paikkojen, joihin noita akatemioita tullaan rakentamaan joukossa olivat mm. Nkhotakota ja Thyolo! Samalla kuulemma Nsanjen satamaproggis/Shire-Sambesi-vesitie tullaan saattamaan valmiiksi alta aikayksikön.

Buahhahhahhahhhhaaaahhhhaaaaah!

Maan tila on siis sellainen, että presidentti voi puheessaan puhua ihan silkkaa paskaa ilman että kukaan paikallinen poliitikko häntä kyseenalaistaa. Toissapäivänä Bingu matkusti Al-Bashirin virkaanastujaisseremoniaan. Mitä sitten vaikka ko. heppu on Haagin tuomioistuimen peräänkuuluttama sotarikollinen. Muita paikallaolleita presidenttejä olivat: Eritrean, Etiopian, Tsadin, Djiboutin, Keski-Afrikan tasavallan (?) and Mauritanian pomot. Ja siinä ne sitten olivatkin nuo kansainvälistä oikeutta halventavat tahot. Edes Kaddafi ei mennyt paikalle. Eikä Mubarak. Puhumattakaan Amr Moussasta eli Arabiliiton pomosta.

Hyvää mainosta Malawille oli taas tuo. 

Bingun poissaollessa parlamentissa virisi ihan spontaani keskustelu siitä, että Wa Mutharikan virkakautta tulisi jatkaa kun se on niin hyvä jätkä.

Vielä tähän loppuun pitää mainita sekin, että Bingu sai kiinalaisilta jonkin kunniatohtorin arvon. Nyt jokaikinen pressankuva, siis kadunvarsillakin olevat, tullaan korvaamaan uusilla joissa tittelinä ei enää ole "tohtori" vaan "professori". His Excellency Ngwazi Professor Dr Bingu wa Mutharika...

Päin helvettiähän täällä menee mutta ei vo valittaa. Rima pysyy ylhäällä kun riman alittaa.