Katos fiddulaista (excuse mua french.) Kuvia ja sellaista näkyvissä. Hienoa.

Tehdään kuulkaas nyt silleen että mä kerron miten saadaan syntymätodistus ulkomaalaiselle lapselle Ugandassa. Britti-kätilömme kertoi nämä onneksi etukäteen. Mitään varmuuttahan ei kuitenkaan näistä ei voi olla, luonnollisesti. Eilen oli näin, tänään on jotain muuta.

No: Ekaksi mennään "Registraariin", George Streetillä, neljänteen kerrokseen. Kaikki tietää tän. Se on paikallinen Kallion Virastotalo (kiitos muuten vielä siitä viisaudenhampaasta Jerker) . Siellä täytetään A4. Sitten sen A4:n kanssa pitää löytää Kampalan kunnanvirasto. Siis se, joka on rikkinäisten rappusten alla plus "Varo puumaa!"-kyltin takana. Ne jotka ottavat pisteen, ottavat pisteen nyt. 24.

Joo, tossa piti yht'äkkiä kehittää pari irrationaalista valokopiotakin.

Sitten bäk tu registar, paperit tiskille pinoon, josta ne näpyteltiin johonkin tietokantaan. Tämän tapahduttua printteri syöksi maagisesti laskua mzungulle. Paikalliselle vauvan saattaminen olisi hinnaston mukaan maksanut 5000 Shillinkiä. Kolonialistille se maksoi 105 000 Shillinkiä. Tai siis toi oli lasku. Se piti mennä maksamaan pankkiin.

Sitten kun lasku oli maksettu, annettiin kuitti respan tädille. Sitten respan täti antoi toisen takaisín ja sanoi, että todistuksen saa tulla hakemaan torstaina.

Sehän kuullosti aika yksinkertaiselta, eikös?

Jätinköhän mä jotain sittenkin kertomatta?