Perkeles. Vaimo oli vetäissyt ennemmin aiotulla otsikolla.

Autokorjaamolla on aina kiva käydä. Niinpä poikkesin siellä taas tänä aamuna. Sattui näes pieni vahinko ennen lomia. Tuli jätettyä avattu juustonaksupussi autoon. Siellä se houkutteli puoleensa koko loman ajan hiirenperkeleitä kuin hajukumihylly ekaluokkalaista. Piti kyllä sanoa että "Pervitin-annos kaukopartiomiestä" mutta se sanonta onkin kait jo käytetty.

Emppa käytti kiesiä jo kertaalleen korjaamolla. Tuloksena oli viiden kuolleen jyrsijän poisto konetiloista. Ongelma tuntui ratkaistulta, mutta ehei. Haju autossa vaan yltyi yltymistään.

Sunnuntaina availimme sitten sisätilojen muovipanelointia. Hajunlähde onnistuttiin paikallistamaan auton vasempaan takanurkkaan. Mitään muuta kuin hiirenpaskaa ja jotain siemeniä ei löydetty.

Tänään korjaamolla kaaraa sitten purettiin vähän enemmänkin. Löytyihän se hiirenpesä. Paha vaan että se on jossain pyöräkotelon ja rungon syövereissä. Eli rälläkkä olisi ainoa toimiva ase Wunderbaumin poistamiseksi. Sellainen leveydeltään alle sentin kulkureitti siimahännällä on ollut. Eli no can do. Ainoa mitä asialle pystyy tekemään on antibakteerisen hajuntappajan ruiskuttaminen rakosesta ineen. Toivotaan että se auttaa. Edes vähän.

Korjaamo ei laskuttanut puolentoista tunnin rimpuilusta mitään. Annoin kuitenkin tippiä rottajahdissa olleille kahdelle kaverille pari sataa mieheen. Eli alle euron per naama. Eli n. heidän päivän liksansa. Pojat ainakin yrittivät tosissaan.

Mitäs muuta?

Parlamentissa (joka siis ilmeisesti käsittelee sitä budjettia edelleen) oli opposition toinen johtaja John Tembo letkauttanut aika pahan läpän. Terveysministeri oli lopettanut puhettaan kun vanha pappa John oli noussut ylös esittääkseen kysymyksen. Kunnianarvoisa MP oli sitten kysynyt josko terveysministeriö voisi ympätä seuraavaan budjettiin uuden mielisairaalan osaston avaamiseen tarkoitettua rahaa? Kysymykseen "Mihin tämä osasto pitäisi sitten avata?" oli Tembo vastannut että hän on ajatellut jotakin paikkaa tämän salin välittömässä läheisyydestä. "Kuulkaas sitä. Kuulkaapas mitä mies puhuu. Että huumorilla sitä poika äänestäjien kimppuun sano. Onpas siinäkin. Onpa niinkin. Hmhyhyyy,hmhyhyyy...Taira...rai...tai...ra...ra...rai."

Muuten aika menee Pekingiä vahdatessa. Kipaiseekohan Usain 200 metriä alle kahdeksantoista takaperin vai etuperin? Noita YU-lähetyksiä seuratessa on muuten käyrä noussut säännöllisesti punaiselle. Esimerkiksi miesten moukarin finaalin aikoihin ruutuun lykättiin kolme minuuttia kuvaa tyhjältä harjoituskentältä. Tai oli siellä pari tummaa kaveria raapimassa perperiään. Sitten heti perään siirrettin kuva naisten 400 metrin alkuerien lähtöpaikalle jossa vosut ottivat viisi minuuttia verkkareita pois ja liimailivat numerolappuja reisiinsä. Ei tullut ruutuihin voittoheittoakaan livenä... Kaiken kaikkiaan kenttälajeja ei tosiaankaan näytetä kunnolla. Ja kun niitä näytetään, puuttuvat statistiikat kokonaan. Olisihan se kiva välillä nähdä että mikä se kokonaistilanne esim. pituuspaikalla onkaan. Luojan kiitos kriketti ei ole kisalajina. Silloinhan ei muuta sitten telusta tulisikaan.

Joopas. On taas murhetta ankaraa kehitysmaassa. Saatanan porvari olen!