Tuo uusi uljas hallituksen painama sanomalehti siis.

Heti etusivulla on painavaa asiaa. Eräs aviomies oli jättänyt vaimonsa ja neljän lapsen äidin ilman. Tästä suivaantuneena mamma oli puraissut ukoltaan pikkusormen irti. Jutussa mainittu tuomari oli todennut että "to chop off her husband's for just for being denied sex, is very unfortunate". Onhan se joo aika unfortunate.

Jännä että tällainen juttu on sitten etusivulla, nainen pahoinpitelemässä miestään seksin vuoksi. Ei näy yhtään juttua siitä miten vaimoja raiskataan avioliitossa. Mutta ai niin joo, avioliitossahan kaikki seksi oli raamatullista ja siten hyväksyttävää. Aviovaimoa ei mies voi siten siis raiskata, koska miten omaa omaisuuttaan muka voisi käyttää väärin?

Pääkirjoituskin sivuaa tätä juttua otsikolla "Ollaanko me väkivaltainen yhteiskunta?" Newsflash: kyllä te olette. Tässä pelkästään tämän lehden saldoa: Dowassa ukko hakkasi pangalla vaimoltaan kädet irti koska epäili tätä uskottomuudesta. Toisaalla taas tytärpuolta hyväksikäytettiin. Kolmannessa jutussa kolmevuotiasta hyväksikäytettiin.  Ehkä parhaimpana esimerkkinä on juttu Kasungusta, jossa ukko oli polttanut KOKO kylänuutakin koska vaimo ei ollut suostunut.

No joo, on täällä muutakin. Viinapussit ovat nyt syy alkoholismiin Malawissa. Valtion omistaman Malawi Distillerieksen pussiviinat eivät tietenkään aiheuta alkoholismia. Ainoastaan kilpailevan yrityksen pussit tekee sitä.

Tämän kilpailevan firman pomoa oltiin kuitenkin haastateltu, ja voi pojat. Olipas taas juttu. Tässä pikku lainaus:

"Our products are of high quality and we take ultimate care in manufacturing. The consumers themselves when they taste our products say eee! Nkaboo (meaning its good). We are certified by the Malawi Bureau of standarts and we also follow international packaging standarts. Our products are pineapple flavoured, you can even taste them."

Se olisikin ollut jos joku CEO olisi sanonut että "Juu, nää meidän yhtiön tuotteet on ihan /c:stä. Kuluttajat sanovat niitä ostaessaan että hyi saatana!" Ananaksen makuistakin on kama ja sen voi jopa maistaa! Huh huh!

Ihan uskomaton määrä on lehdessä myös kuvia Bingun tekemisistä.

Nuo olivat siis enimmäkseen lystikäitä juttuja. Seuraava ei ole.

Blantyren kuvernööri oli heitetty putkaan. Syy: Kuusivuotiaan sukulaistytön hyväksikäyttö kahden vuoden ajan. Likka oli ollut sairaana ja äitinsä oli vienyt hänet sairaalaan. Testejä oltiin tehty ja hups, HIV plussahan sieltä oli löytynyt. Äiti ja tytön sisarukset saman tien samaan testiin ja kaikista näistä tulos oli negatiivinen.

Tämä kuvernööri (siis oikeasti Blantyren alueen DPP-pomo) oli "hoidattanut" omaa HIV / AIDS:iaan raiskaamalla likkaa, koska sillähön se tauti kansanperinteen mukaan lähtee.

Siis miettikää nyt oikeasti. Mä voisin tavallaan tajuta jos joku luku-ja kirjoitustaidoton umpijuntti jostain Nenosta olisi tehnyt tuon. Mutta että arvatenkin koulutettu poliitikko, joka on varmasti kuullut että tuo "hoito" ei toimi.

Olen taas vähän moksis.