Olettekos olleet ikina Vironlaivalla? Jaa olette? Hyva.

Siellahan sita saa maksavana asiakkaana yleensa osakseen mita happaminta mulkoilua. Vaikkei juuri silla kertaa olisikaan potslojo hokit oikosena Vana Tallinnasta. Onhan se perseesta etta jotkut porot hairitsevat vaatimuksillaan. Ja viela tyoaikana.

Taalla asiat ovat ja eivat ole toisin. Mistaan taalla ei saa niin hyvaa palvelua kuin inkkarilta (jotka sitten kylla kurmoottavat tyontekijoitaan aivan tuelta). Yleensa kaikki jarjestyy.

Sitten ovat malawilaiset asiakaspalvelijat. Mikaan ei jarjesty laakista ainakaan ilman helvetillista tappelua ja ensimmainen vastaus on aina nou.

Kavin eilen maksamassa vartijafirman joulukuun laskua. Koskapa olemme lahdossa kohta kohti pohjoista yritin siina samassa maksaa myos tammikuun. Vahan niinkuin alta pois. Ei sopinut firmalle se. Tulee liikaa duunia yhden laskun tulostamisesta.

Siis mita vittua kysyy Turkkari ja jatkaa aiheesta "Onko Samppalinnanmaki sittenkaan sopiva paikka piknikille?" Tassa on teille rahaa tilillenne. Vahan niinkuin etukateen. Pankki maksaa siita teille vahan korkoakin. Ottaisitte nyt niin kaikilla olisi parempi mieli.

Ei kay.

No juu. Meille on kertynyt jonkin verran tyhjia juomakoreja ruokakomeroon. Niita ajattelin kanssa palautella kauppaan. Tiedossahan se on etta Muzungu (valkoinen ihminen, yksikkomuoto. Azungu meinaa monikkoa) ei voi pelkastaan palauttaa koreja kauppaan ja kuitata 800 rahaa/kori. Paikallinen voi tehda nain. Muzungun pitaa ostaa uusi kori.

Ajattelin kuitenkin etta kun kolme palautan ja kaksi otan tilalle niin sen 800 voisi vahan niinkuin hoidella loppusummasta erotuksella pois.

Ei kay.

Oli muuten ensimmainen kerta kun kerroin totuuksia paikallisille taman maan systeemeista. Sanat "pure" ja "idiocy" ikaankuin karkasivat huuliltani. (Juuylimielinenlankkarieitaasmuistakuinkaontaallavaanloisenamuidenniskassa valittamassaihanturhista pysyisitkotonajosnoinkovasti rassaa...)

Ja tj:han on Lelu Laukanen. Tana ja kele.